Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 19.01. 2012


19.01.2012

Картопляні галушки з м’ясом і грибами. Для галушок вам знадобиться: 200 г картоплі, 100 г манної крупи, 300 мл молока, яйце, 1 ч. ложка солі
Для основної страви: 300 г курячого філе, 200 г печериць (9-10 грибів середнього розміру), 50 г вершкового масла, склянка сметани, 1 ч. ложка гірчиці, перець, сіль.
Картоплю натріть на дрібній тертці і відіжміть руками або в серветці. Перекладіть віджату картоплю в миску, розпушіть і посоліть. Накрийте миску кришкою. Закип’ятіть молоко, влийте його в манну крупу, швидко перемішайте і так само швидко змішайте з картопляною масою. Додайте яйце. Посоліть. Мокрими руками добре вимісіть тісто. Формуйте галушки змоченими водою руками. Робіть кульки діаметром приблизно 2,5-3 см. Опустіть галушки в підсолений окріп і варіть 10 хв.
Куряче філе наріжте невеликими довгастими шматочками впоперек волокон. Помийте гриби і наріжте їх пластинками. У сметану покладіть гірчицю і добре перемішайте. Моркву наріжте кружечками і обсмажте на вершковому маслі протягом 4-5 хв. Додайте до моркви куряче філе та гриби. Через 5 хв. залийте суміш сметаною, посоліть і поперчіть. Тушкуйте на слабкому вогні 10 хв. Готові галушки розкладіть по тарілках і полийте вмістом сковороди.
Сирні булочки з картоплею. 200 г нарізаної кубиками картоплі, 2 склянки борошна, 1 ч. ложка швидкорозчинних сухих дріжджів, 110 мл теплої води, 200 г твердого сиру, 2 ч. ложки олії, сіль.
Відваріть картоплю у великій кількості злегка підсоленої води до готовності. Відкиньте на друшляк, обсушіть, покладіть знову в каструлю. Розімніть і остудіть. Просійте борошно у велику миску, додайте дріжджі і дрібку солі. Додайте картопляне пюре у борошно і перетріть руками, щоб тісто нагадувало крихти. У середині зробіть ямку і влийте туди воду. Спочатку перемішуйте ножем із закругленим лезом, а потім руками. Викладіть тісто на стіл, притрушений борошном, і вимішуйте 5 хв. Покладіть тісто в миску. Накрийте вологим рушником і поставте в тепле місце на 1 годину, поки тісто не збільшиться в об’ємі вдвічі.
Викладіть тісто на стіл, обімніть, вимісіть ще кілька секунд, розділіть його на 12 частин і скачайте з них кульки. Посипте деко натертим на крупній тертці сиром. Ретельно обваляйте в сирі кожну кульку. Розкачайте кожну кульку в довгу ковбаску. З’єднайте два краї ковбаски і перекрутіть. Покладіть булочки на деко, змащене олією. Накрийте деко вологим рушником і поставте підніматися в тепле місце на 30 хв. Розігрійте духовку до 220°С. Випікайте булочки 10-15 хв.