Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня для всіх від 20.01.11


20.01.2011

Екзотичне печиво. Змішуємо послідовно: 10 ст. ложок борошна, 3-4 ч. ложки цукру або меду, 10 ст. ложок будь-якого розсолу, 10 ст. ложок олії, дрібку соди. 
Замішуємо тісто, тонко розкачуємо його. Маленькою чарочкою вирізуємо кружечки, розкладаємо їх на деко. Випікаємо всього 10 хв. до золотавого кольору. Їх можна склеїти між собою повидлом або медом, можна злегка мазнути ними ж верх і вмочити в горіхи, цукати, какао.

Добрий день, шановна редакціє! Спасибі вам за цікаву газету, за те, що пробуджуєте нас від зимової сплячки, надихаєте на добрі справи. Дуже доречні ваші підказки з приводу того, що і як зварити чи спекти.
Хочу і я поділитися з читачами «Сільських новин» простим рецептом приготування консерви з риби. Буду рада, якщо він вам сподобається.
Смачного!
Л. Пустова, смт Кинички, Дніпропетровська область.

Консерви рибні. Свіжу рибу почистити, випотрошити, порізати на маленькі шматочки, обсмажити на олії з обох боків, не паніруючи в борошні. Викласти на тарілку, нехай охолоне. На дно стерилізованих півлітрових банок покласти по столовій ложці нарізаної кубиками або півкільцями цибулі, скласти рибу й залити крутим бульйоном з домашньої курки. Додати сіль, перець чорний горошком, лавровий листок. Поставити банки у каструлю з водою, накрити кришками і стерилізувати протягом 6 годин. Потім герметично закупорити і винести на холод. З 10 кг риби виходить 10 півлітрових баночок.