Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 20.05.11


19.05.2011

Холодник зі щавлем і рибою. На 0,5 кг риби: 0,5 кг щавлю, 1-2 свіжих огірки, зелена цибуля, 2 яйця, зелень кропу, 1 ч. ложка цукру, 2 ч. ложки хрону, 2-3 ст. ложки сметани.  
Рибу відварюють, відокремлюють м’якоть і нарізають її шматочками. Щавель перебирають, промивають, нарізають, варять і охолоджують у відварі. Зелену цибулю дрібно нарізають і розтирають з сіллю. Свіжі огірки нарізають соломкою, варені яйця - кубиками. Підготовлені продукти з’єднують, заливають відваром зі щавлем, заправляють сіллю, цукром, хроном, додають сметану і притрушують дрібно нарізаною зеленню кропу.
«Плов» із вівсяних пластівців. Велика цибулина, середня морквина, склянка вівсяних пластівців, суха приправа (бажано з паприкою), 2 зубки часнику, сіль, 2 склянки води, олія.
У глибоку сковороду налити трохи олії і тушкувати нарізану кубиками цибулю і натерту на крупній терці моркву до золотистого кольору. Всипати туди вівсяні пластівці, перемішати, додати гарячу воду, сіль за смаком, приправу, дрібно нарізаний часник. Варити на повільному вогні до зникнення рідини (хвилин 5). Це і гарнір хороший, і як самостійна страва дуже ситна.
Салат «Пташині гнізда». 2 солоних оселедці, яблуко, цибулина, 3 яйця, 50 г вершкового масла, листки салату або молодої капусти, зелень кропу і петрушки.
Філе оселедця дрібно нарізати, змішати з нарізаним свіжим яблуком і обсмаженою на олії цибулею, додати м‘яке масло. Все перемішати і викласти суміш на листки салату у вигляді гнізда із заглибленням у центрі, в яке покласти жовтки з варених яєць. Прикрасити «гнізда» нарізаною кільцями цибулею і зеленню.
Печиво «Трояндочки». Пачка маргарину, 2 дитячих сирки, 2 яйця, сода, погашена оцтом, 1,5 склянки борошна.
До м‘якого маргарину додати сирки, жовтки, соду, борошно. Замісити тісто, розділити його на 4-5 шматочків, покласти в холодильник на 30 хв. Тісто розкачати, змастити кремом, згорнути в рулет, нарізати на шматочки й випікати в духовці.
Крем: 2 білка, склянку цукру збити міксером.