Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 20.10.2011


20.10.2011

Швидка піца на сковороді. Тісто: 1 яйце розмішати з 1 склянкою кефіру, додати дрібку солі та склянку борошна з розпушувачем (1/2 ч. ложки). Розмішати, щоб не було грудочок.
Сковороду змастити олією (не наливати, як на смаження), вилити в неї тісто, зверху акуратно викласти соус (має бути густим, інакше може розлізтися тісто), посипати орегано, викласти начинку - наприклад, ковбасу, нарізану кубиками, і кукурудзу, посипати тертим сиром. Соусу і начинки давати в міру, щоб тісто мало змогу піднятися і не розм’якнути від вологи.
Сковороду накрити кришкою і на слабкому вогні «пекти» 20–30 хв. Піца готова, коли сир зверху розплавився, а по краю тіста з’явилася тоненька золотиста скориночка.
Піца легко виймається зі сковороди на велику тарілку або дошку.
Швидкий рулет. Фарш м‘ясний, 2 яйця, цибуля, майонез, сіль, перець.
Обсмажити фарш з дрібно нарізаною цибулею, посолити, поперчити, додати спеції за смаком. Яйця розмішати з 1 ст. ложкою майонезу і спекти з них млинець з одного боку. Млинець тонко намазати майонезом, викласти на нього фарш, згорнути рулетом.
Шпроти домашні. 1 кг дрібної риби (кільки, сардин і т.п.) - відрізати голови, випотрошити; 100 г олії, 3 пакетики чорного чаю заварити у склянці окропу, настояти 15 хв., бульйонний кубик або просто приправи до бульйону (суміш різних спецій).
Рибу рівними шарами викласти на сковорідку, залити заваркою, подрібнивши бульйонний кубик, і полити олією. Тушкувати на слабкому вогні до випаровування рідини - приблизно півтори години. Настояти мінімум 12 годин.