Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня для всіх від 23.09.10


22.09.2010

Галушки.

Для галушок потрібно 3 склян­ки борошна, 0,75 склянки мо­лока, 4 яйця, 8 яблук, по сто­ловій ложці цукру, вершкового масла, сіль. Яблука нарізати маленькими шматочками, змішати з молоком, збити­ми й розтертими з цукром яйцями, сіллю. Потроху до­дати борошно, вимісити тіс­то. Чайною ложечкою брати тісто зі шматочками яблук і опускати у підсолений окріп. Варити не більш як 3-5 хв. Відкинути на друшляк і подавати з мас­лом та сметаною.


Торт.

1 кг яблук почистити, нарі­зати кружальцями завтовш­ки 2-3 мм. Форму вистелити пергаментним папером, змас­тити його жиром і посипати сухарями. Яблука викласти шарами. З 6 яєць, 250 г цукру та 200 г борошна, 0,5 ч. лож­ки соди приготувати бісквітне тісто. Вилити його у форму на яблука і випікати при помірній температурі.
Торт повинен охолонути в формі. Потім його треба на­крити дощечкою, перекинути на неї і обережно перекласти на тацю. Зверху посипати цук­ровою пудрою.


Тістечка.

Натерти на тертці 400 г маргарину, додати 6 ст. ложок сметани, З склянки борошна й замісити тісто. Поставити його на ніч у холодне місце. Після цього розділити тісто на 2 частини. Першу розкачати й викласти на змащене жиром деко так, щоб воно вкрило краї аж доверху. На тісто покласти нарізані скибочками яблука. Тісто, що лишилося, натерти на терці на шар яблук. Пекти до готовності. Коли охолоне, порізати на квадратики й прикрасити розтопленим шоколадом.


Цукерки.

2,5 кг яблук дрібно нарізати і залити 1 л води. Варити, доки википить рідина. Протерти крізь си­то, додати 1 кг цук­ру і варити 20-30 хв., щоб утворилася гус­та маса. Викласти її на деко, змаще­не олією, шаром 7-8 мм і розрівняти зверху ножем. Залишити на 2 доби для підсихан­ня. Чарочкою або ін­шою формою нарізати і ще 2-3 дні сушити. Після цього переси­пати цукровою пуд­рою та знову підсу­шити. Готові цукерки скласти в бан­ки, щоб не потрапляли волога і повітря. Такі цукерки можна зберігати протягом року.