Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня для всіх від 24.02.11


24.02.2011

Млинці шоколадні з сиром. Трохи незвичних інгредієнтів - і шановані усіма млинці перетворюються у чудову десертну випічку. Для цього потрібно 3 яйця, 3 склянки молока, склянка води, 2 склянки борошна, ст. ложка цукру, какао, сіль. Для начинки - 200 г сиру, цукор, родзинки.
Приготувати тісто, змішавши молоко, борошно, воду, цукор, яйця, сіль, какао. Спекти млинці. Із сиру, цукру та родзинок зробити начинку, наповнити нею млинці.
Налисники з сиром у заварному кремі. Тісто: 4 яйця, 6 ст. ложок крохмалю, 150 г молока, 50 г цукру, дрібка солі, 50 г олії, борошно.
Начинка: 300 г м’якого сиру, 1 яєчний жовток, пакетик ванільного цукру, 2 ст. ложки цукру. Усе перемішати.
Крем: 300 г сметани, 2 ст. ложки борошна, яйце, пакетик ванільного цукру. Усе збити.
Тісто: яйця добре збити з крохмалем, олією, сіллю, цукром. Борошна додати стільки, щоб вийшло негусте тісто. Підсмажити тоненькі млинчики. Змастити начинкою і скрутити трубочкою кожен. Поскладати їх у форму з бортиками і залити кремом. Запікати у духовці при 180 градусах 15 хвилин.
Рулетики з млинців. Склянка борошна, склянка молока і склянка води, 1 ч. ложка солі, 4 яйця, 2 ст. ложки олії, 250 г шинки, 200 г шампіньйонів, цибулина, тертий сир, склянка густої сметани.
Готуємо тісто. Для цього до борошна треба додати олію, яйця, сіль і перемішати. Влити молоко і воду, розмішати.
Для начинки: цибулю нарізати і обсмажити, додати нарізані гриби і тушкувати 10 хв. Потім покласти сюди нарізану шинку, залити все сметаною і тушкувати ще 5 хвилин.
Спечіть млинці, на кожен покладіть начинку, згорніть у трубочки і складіть у змащену маслом форму, посипте зверху тертим сиром і запечіть у духовці до рум‘яної кірочки.
Млинцевий пиріг. Склянка борошна, склянка молока, 2 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка солі, 3 яйця, 50 г вершкового масла, 3 яблука, 1 ст. ложка сухарів панірувальних, кориця.
З борошна, молока і 2 яєць приготувати тісто, спекти млинці. Яблука почистити, дрібно нарізати, перемішати з вершковим маслом, цукром і корицею. Високу форму змастити маслом, обсипати сухарями, викласти млинці, чергуючи з начинкою. Зверху залити збитими із цукром білками, запекти в духовці.