Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 24.07.2013


25.07.2013

Рулет зі свинини
Інгредієнти: 1,5 кг свинини (шийна частина без кістки); 4-5 скибочок батона; невеличкий пучок зелені; 6 зубочки часнику; 1 ч.л. прованських трав; сіль; перець; оливкова олія.
Приготування. Свинину вимийте і підсушіть, потім зробіть надріз і розгорніть, трохи посоліть і поперчіть. Скибочки батона обсмажте на оливковій олії до золотистого кольору і дрібно наріжте. Подрібніть зелень, змішайте її з двома пропущеними через прес зубочками часнику і з'єднайте з батоном. Викладіть на м'ясо начинку, потім загорніть і зав'яжіть його ниткою. Часник, що залишився, розріжте на частини, зробіть у м'ясі надрізи і покладіть його туди. А м'ясо зверху натріть сіллю, перцем і травами, щільно загорніть у фольгу і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці впродовж 1,5 години. Потім розгорніть фольгу, полийте м'ясо соком і запікайте ще хвилин 20-30, збільшивши температуру до 200 градусів. М'ясо можна подавати як гарячим, так і холодним.
Антрекот з яблуком і сиром
Інгредієнти: 4 свинячі антрекоти; 2 яблука; 50 г твердого сиру; 2 волоські горіхи; олія; сіль; перець.
Приготування. Антрекоти вимийте і просушіть паперовими серветками, натріть сіллю і перцем. Обсмажте на олії з обох сторін до золотистого кольору. Яблука очистіть від шкірки, виріжте серцевину і наріжте кружечками, а сир наріжте пластинками. Викладіть антрекоти у змащену олією форму, і запікайте в заздалегідь розігрітій духовці впродовж 10 хвилин при температурі 170 градусів, перевернувши один раз. Потім викладіть на кожного по два кружечки яблука, помістіть у середину по половині волоського горіха і накрийте сиром. Запікайте ще 10 хвилин, збільшивши температуру до 190 градусів.
Буде ще смачніше, якщо кружечки яблука заздалегідь карамелізувати в цукровому сиропі.

Підготувала Тетяна КНЯЗКА (УКРІНФОРМ).