Поточний № 4 (1431)

18.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 25.11.10


25.11.2010

Суп з копченими реберцями. 1 кг копчених ребер, 500 г сухого гороху, 3 л води, 6 картоплин, 2 цибулини, морквина, лавровий листок, сіль, зелень.
Горох залити водою і залишити на ніч. Ребра відварити у 2 л води протягом 30 хв. Потім у бульйон висипати горох і на дуже маленькому вогні варити його до м’якості. Від ребер відділити м’ясо і нарізати; моркву і цибулю подрібнити, підсмажити. Картоплю нарізати. Всі інгредієнти покласти у бульйон. Посолити, додати лавровий листок і варити до готовності.
Салат з ананасом. Консервований ананас з банки (влітку можна взяти половинку дині або чверть кавуна), баночка консервованих грибів, 4 варених яйця, пара відварених курячих грудок, майонез, зелень, чорний перець. Усе нарізати, заправити майонезом, поперчити, добре перемішати, зверху посипати зеленню.
Млинці курячі. Куряче стегенце відварити, відділити м’ясо від кісток, подрібнити, додати 5 ст. ложок майонезу, 5 ст. ложок манної крупи, натерту морквину, 1-2 подрібнені цибулини, 1-2 яйця. Все перемішати, смажити як млинці.
Булочки і пиріжки. 3 склянки води, 1 склянка цукру, 0,5 склянки олії, борошно.
Все закип’ятити, охолодити, щоб було тепленьким, покласти 2 ст. ложки сухих дріжджів або 50 г пресованих, додати борошно, скільки візьме тісто, поставити підходити. Коли підійде - випікати пиріжки або булочки.