Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 28.03.1013


28.03.2013

Грибний суп
Інгредієнти: 50 г сушених грибів; 1 головка ріпчастої цибулі; 2 морквини; 2 ст. ложки олії; третина склянки перлової крупи; 2-3 картоплини.
Приготування. Гриби замочіть на 3 години, відваріть, відкиньте на друшляк. У грибний відвар покладіть перебрану й вимиту крупу, посоліть і поставте варити. Поки крупа вариться, нашаткуйте гриби і моркву соломкою, подрібніть цибулю і обсмажте все разом на олії. Наприкінці смаження можна додати половину ст. ложки томатної пасти. До майже готової крупи додайте нарізану кубиками картоплю і обсмажені гриби і варіть ще близько 20 хвилин.

Тушкована картопля
Інгредієнти: 6-8 картоплин; 1-2 невеликі цибулини; 2-3 ст. л. олії; 2 зубчики часнику; 0,5 склянки окропу; сіль, мелений перець, зелень петрушки або кропу.
Приготування. Обчищену картоплю розріжте на чотири частини і обсмажте на олії до золотистого кольору. Дрібно поріжте цибулю і посипте нею картоплю, додайте 0,5 склянки окропу, сіль, перець і тушкуйте на малому вогні 15-20 хвилин. Наприкінці додайте зелень.

Бурякова ікра з грибами
Інгредієнти: 600 г буряків; 40 г сушених грибів; 2 головки ріпчастої цибулі; 4 ст. ложки олії; сіль, мелений чорний перець, столовий оцет за смаком.
Приготування. Буряки відваріть до готовності, очистіть від шкірки, дрібно поріжте і обсмажте на олії. Сушені гриби відваріть, промийте, поріжте і теж обсмажте на олії. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і також обсмажте до золотистого кольору.
Буряки, гриби та цибулю з'єднайте, приправте за смаком сіллю, перцем, оцтом і перемішайте.