Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 30.01.2014


29.01.2014

Новий рік у Китаї - чисто сімейне свято. Вечеря не починається до тих пір, доки за столом не зберуться усі члени сім’ї. А накритий святковий стіл тішить око різноманітними стравами. Сподіваюся, вони вам сподобаються. Пропоную до вашої уваги один із рецептів традиційної китайської кухні.

Цзяоцзи - китайські пельмені
Інгредієнти: фарш свинячий - 400 г; кріп (свіжий) - 200 г; цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт.; імбир (свіжий корінь, приблизно 4-5 см) - 50 г; спеції (сіль і перець - за смаком); борошно пшеничне - 2 склянки; крохмаль - 1/3 склянки; вода (холодна) - 1 склянка.
Змішайте борошно з крохмалем і просійте в миску. Поступово додаючи холодну воду, приготуйте однорідне тісто.
У фарш додайте дрібно нарізану зелень кропу, дуже дрібно нарізану ріпчасту цибулю і натертий на тертушці корінь імбиру. Посоліть, поперчіть за смаком і перемішайте. Начинка готова.
Від тіста відщипуйте невеличкі шматочки і розкочуйте їх в перепічки.
У центр кожної перепічки кладіть ложку начинки (якщо пельмені, готуватимете маленькі, то чайну, якщо великі - то столову!)
Потім акуратно підніміть краї тіста вгору і складайте як квітку, трохи защипуючи.
В останній пельмень вкладіть разом з фаршем монету. Не забудьте її перед цим ретельно промити содою!
Пельмені викладіть в пароварку і готуйте 15-20 хвилин (чи просто відваріть у підсоленій воді невеликими порціями 7- 10 хвилин).
Подавайте цзяоцзи із салатом з мілконарізаного огірка і зеленої цибулі, і покропіть соком лимона, присипавши трішечки перцем чилі або солодкою паприкою.