Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 30.08.2012


30.08.2012

Кальмари з яблуками. Потрібно 2 кальмари, 100-150 г замороженого або консервованого зеленого горошку, 1 червоний солодкий перець, 1 маленька цибулина, 1 яблуко, сіль, перець, сметана (або майонез).
Кальмари очистити, відварити ( 2-3 хв.)і нарізати тонкою соломкою. Зелений горошок відварити і відкинути на друшляк. Червоний перець, цибулю і яблуко дрібно порізати. Всі компоненти перемішати, посолити, поперчити, заправити майонезом або сметаною і дати настоятися.
Яблучний мус. Яблука - 500 г, желатин - 2 ст. ложки, ванільний цукор - 1 пакетик, кориця - за бажанням, яйце - 3 шт., цукор - за смаком. Кокосова стружка - 3 ст. ложки.
Замочити желатин в холодній воді (0,5 склянки) і залишити на 20 хвилин. Яблука вимити, очистити від шкірки і серцевини, подрібнити на терці. Проварити на маленькому вогні, постійно помішуючи, 10 хвилин. Охолодити, додати розпущений желатин, корицю (1/4 ч. ложки) і збити вінчиком.
Відокремити білки від жовтків і збити з цукром (2-3 ст. ложки або більше - за вашим смаком, а також в залежності від кислоти яблук), додати ванільний цукор. Білкову масу з'єднати з яблучним пюре і акуратно перемішати.
Формочки застелити харчовою плівкою, наповнити отриманою масою і поставити в холодильник. Застиглий десерт акуратно витягти з форм, посипати кокосовою стружкою.