Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня для всіх від 30.09.10


29.09.2010

Пампушки з часником.

400 г борошна, 1 ст. ложка цукру, 12 г дріжджів, 10 г олії, 3/4 склянки води. Для підливи - 30 г часнику, 1 ст. ложку олії, 1/2 склянки води.
У теплій воді розчиняють дріжджі, цукор, сіль і з 1/4 підготовленого борошна замішують тісто, якому дають підійти. Потім додають решту борошна, олію, добре вимішують і знову дають підійти. З готового тіста викачують кульки вагою по 25 г, надають їм форми булочок, дають підійти і випікають у духовці. У розтертий часник із сіллю додають олію, кип’ячену воду і добре розмішують. Перед тим як подавати на стіл, пампушки поливають цією підливою.


Салат з макаронами.

Макарони відварити, дрібно нарізати, змішати з нарізаними помідорами, солодким перцем, тертим яблуком, майонезом або сметаною, посипати тертим сиром.


Салат з морквою.

150 г моркви, 100 г сиру, 50 г рису, головка часнику, майонез, горіхи, зелень. Моркву, сир натерти на крупній терці. Змішати з відвареним рисом, подрібненим часником, заправити майонезом, викласти у салатник і прикрасити подрібненими горіхами та зеленню.


Розсипчасте печиво.

Пачку маргарину розтирають з 3 склянками борошна до утворення однорідної маси. Додають півсклянки пива, замішують тісто і ставлять його в холодильник на 2-3 години. Потім розкачують тонкий корж, посипають цукром, вирізують формочками печиво, викладають на змащений жиром лист і випікають.