Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 31.03.11


31.03.2011

Суп грибний з манною крупою і картоплею. 1 кг свіжих грибів, цибулина, морквина, корінь петрушки, 4 картоплини, півсклянки манної крупи, 50 мл олії, 2 л води, сіль, перець, зелень. 
Гриби порізати маленькими шматочками, цибулю - кубиками, моркву і корінь петрушки натерти на крупній тертці. Все це покласти у казанок із розігрітою олію і обсмажувати, постійно помішуючи, на слабкому вогні протягом 20 хв. Картоплю нарізати кубиками і додати до овочів з грибами, влити 2 л кип’ятку, посолити, поперчити і варити ще 5 хв. Безперервно помішуючи, всипати манну крупу і варити до готовності. Подавати, притрусивши подрібненою свіжою зеленню.
Курячі гомілки з шампіньйонами. 4 курячі гомілки, 500 г шампіньйонів, 2 цибулини, 2 морквини, цвітна капуста або брокколі, 200 г зеленого горошку, цибуля порей, олія, сіль.
У казанок налити олію, розігріти, покласти гомілки і крупно нарізану цибулю. Смажити на слабкому вогні 10 хв. Гриби почистити, розрізати на половинки. Моркву нарізати кубиками. Капусту розділити на шматки. У казанок до м‘яса додати суміш овочів і грибів. Залити кип‘яченою водою і тушкувати ще 20 хв. на слабкому вогні.
Салат з кукурудзою. 300 г вареної ковбаси, банка консервованої кукурудзи, 2 яйця, 2 морквини, 1,5 склянки вареного рису, майонез, сіль.
Ковбасу, зварені круто яйця нарізати кубиками. Моркву зварити, очистити, дрібно порізати. З’єднати все, додати кукурудзу, рис, посолити, заправити майонезом, акуратно перемішати.
Пісні медові пряники. 3,5 склянки борошна, 0,5 склянки цукру, склянка меду, 0,5 ч. ложки амонію, 6 ст. ложок холодної води, 2 ст. ложки олії, дрібка кориці.
Чотири столові ложки води змішати з медом, олією та цукром і довести до кипіння. У теплу суміш всипати борошно і замісити тісто. Охолодити, додати амоній, розчинений у 2 ст. л. води, корицю і тісто ще раз вимішати. Потім розкачати корж товщиною близько 2 см, вирізати фігурне печиво, викласти на змащений лист і випікати при 220оС 15 хв.
Кекс «Святковий». 3 склянки борошна, склянка сметани, 2 склянки цукру, 5-6 яєць, 200 г розтопленого маргарину, 1 ч. ложка гашеної соди, 1,5 ст. ложки олії, ванілін, горіхи, родзинки, цукати.
Для глазурі: 1 білок, цукрова пудра. Кондитерська посипка.
Горіхи і цукати дрібно нарізати. Родзинки залити окропом, залишити на 10 хв., потім обсушити, обкачати в борошні. Всі інгредієнти для кексу змішати, замісити тісто. Готове тісто вилити у високу форму, змащену жиром. Випікати близько 1 год. при 180оС. Коли охолоне, змастити кекс збитим з цукровою пудрою білком, прикрасити кондитерською присипкою.