Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня від 27.12.2012


27.12.2012

Гарячий салат “Гарона”
Склад: 180 г червоного болгарського перцю, 60 г курячого філе, 40 г моркви, 40 г цибулі, 15 г селери, 40 г олії, 6 г кедрових горіхів, крохмаль, заправка до салату (соєвий соус).
Спосіб приготування: куряче філе нарізати смужками й запанірувати їх у крохмалі. Обсмажити на олії. Моркву нарізати соломкою, цибулю - півкільцями. Купити овочі на сковорідку до курячого філе й смажити до готовності. Болгарський перець почистити, розрізати на чотири частини й запекти у фритюрі (або в духовці). Коли охолоне, нарізати великою соломкою. Сиру селеру також нарізати соломкою. Кедрові горішки підсмажити на сухій сковорідці. З’єднати всі інгредієнти, крім запеченого перцю. Перемішати, посолити, приправити спеціями та заправити салатною заправкою. Салат розділити на дві частини і в одну з них додати перець. На тарілку викласти листя салата, а на нього - дві частини теплого салата (одна з перцем, друга - без перцю).

Гарячий італійський салат
Склад: 100 г італійської локшини “Бантики” (кольорове асорті: білої, червоної та зеленої), 50 г свіжого огірка, 50 г болгарського перцю, 50 г помідорів “Чері”, 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. лимонного соку, сіль, чорний мелений перець, 50 г маслин без кісточок (чорних та зелених), 25 г сиру “Пармезан”, 30 г оливкової олії, 2 зубки часнику, свіжа зелень.
Приготування: “бантики” зварити в підсоленій воді до готовності (10-15 хвилин). На розігріту сковорідку з олією покласти нарізані соломкою огірки та болгарський перець, трішки посолити. Накрити кришкою, протушкувати. Потім додати розрізані навпіл помідори “Чері”. Через декілька хвилин покласти на сковорідку цілі маслини та готову локшину. Поперчити. Додати подрібнені зелень та часник, соєвий соус і лимонний сік. Протушкувати ще 3-5 хвилин, постійно помішуючи. Викласти на тарілку, посипати сиром “Пармезан”. Можна подавати як у гарячому вигляді, так і в холодному.