Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Лабораторія якості - для якості


18.05.2016

Учора у Дніпропетровську відбулося відкриття сучасної лабораторії аналізу якості молока за підтримки уряду Канади в рамках реалізації проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні». На цей урочистий захід завітали представники посольства Канади в Україні, обласної влади, науковці, голови кооперативів, фермери.

ЯК повідомив керівник сільськогосподарської консультаційної служби Максим Максимов, після Львова це друга лабораторія в Україні, яка складається з унікального лабораторного комплексу американського виробництва, що надає можливість одночасного аналізу всіх основних показників якості молока, дозволяє отримувати результати високої точності, аналізуючи до 200 дослідних проб за годину. Незалежна лабораторія надаватиме послуги з визначення основних показників якості: жир, білок, лактоза, сечовина, кількість соматичних клітин та ін.

Перший заступник голови ОДА Олег Кужман, зокрема, наголосив, що розвиток аграрного сектор важливий для економіки країни. І виробництво якісного молока – одне з пріоритетних завдань у тваринницькій галузі. Дякуючи активній підтримці уряду Канади у Дніпропетровську тепер є незалежна лабораторія, яка не лише дозволить визначати якість молока, а й дозволить підняти конкурентоспроможність вітчизняної продукції.