Поточний № 4 (1431)

16.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Лідери і на виставці «Барвиста Україна»


16.08.2012

Голова Дніпропетровської ОДА Олександр Вілкул взяв участь в урочистому відкритті експозиції Дніпропетровської області на всеукраїнській виставці «Барвиста Україна», яка проходить з 14 по 17 серпня в національному комплексі «Експоцентр України» у Києві.

«На виставці «Барвиста Україна» представлені досягнення нашої країни, яка активно розвивається в рамках програм реформ нашого Президента Віктора Федоровича Януковича. Досягнення України представлені через призму кожного регіону, в тому числі і через призму Дніпропетровської області, яка цього року відзначає 80-річний ювілей», - сказав Олександр Вілкул.
Надзвичайно високий рівень експозиції Дніпропетровщини відзначив і віце-прем'єр-міністр –міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.
Від Дніпропетровської області у виставці взяли участь більше 60 підприємств та наукових установ Дніпропетровської області.
Новинкою в експозиції стала “Сенсорна карта”. На ній розташовані міста та райони області. Натиснувши на місто чи район, кожен зможе отримати детальну інформацію про соціально-економічний розвиток території та про знакові проекти, які реалізуються на цій території.
На виставці також представлена «родзинка» Дніпропетровської області - Петриківський розпис. Цей унікальний вид народного мистецтва Дніпропетровщини, відомий у всьому світі. Художники нашого регіону проводять персональні виставки не тільки в Україні, а й за кордоном.
«Обласна влада реалізує комплексний проект для того, що ЮНЕСКО надав Петриківському орнаментальному мистецтву статус всесвітньої нематеріальної спадщини. Петриківка має всі шанси стати першим явищем української народної культури, яка отримає такий статус», - сказав Олександр Вілкул.