Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Лікування алкоголізму по-народному


30.03.2016

• Дієва суміш. Ефективним трав’яним збором для лікування алкоголізму вважають суміш лікарських рослин: чебрець повзучий (4 чайні ложечки), полин гіркий (чайна ложка) і трава золототисячника (чайна ложка). Настоюють 2 години столову ложку цієї суміші у склянці окропу. Приймають настій по 1-2 столових ложок 3 рази на день за 30 хв. до їди. Курс лікування - 3 місяці, однак вже до другого тижня пацієнт відчуває сильне полегшення. Вважається, що за допомогою цього рецепта можна вилікувати найзапеклішого алкоголіка, навіть якщо все інше не допомагає, йдеться і про кодування.

• Мед.  Потяг до алкоголю збільшується із зменшенням в організмі кількості калію, а джерелом калію є мед.

• Щавель. До лікування алкоголізму народними методами відносять відвар коренів щавлю. Столову ложку трави варять 15 хвилин і настоюють 3-4 години. Приймати відвар по столовій ложці 5 разів на день у разі запою.

• Півонія. Знижує потяг до алкоголю. Взяти чайну ложку сухих кореневищ і залити 2 склянками окропу, варити 5 хвилин. Приймають по півсклянки 3 рази на день перед їдою.

• Лаврове листя. Тим, хто п’є, кожен день рекомендують настоянку на горілці (250 мл) одного кореня і 2 листків лавра благородного. Потрібно настоювати 14 днів. Склянка цієї настоянки забезпечить довгострокову відразу до алкоголю.

• Трав’яний збір. По 20 г полину гіркого, звіробою звичайного, деревію звичайного, по 10 г кмину повзучого і дягелю лікарського, 15 г м’яти перцевої і 5 г ялівцю звичайного. Заварити столову ложку суміші в чайнику склянкою окропу. Приймають по склянці 3 рази на день не більше 10 днів, повторюють через 5 днів.

• Кислі яблука. Три кислих яблука на день, але перед тим потрібно в кожне увіткнути по 5-7 цвяхів і залишити на добу. Курс лікування становить 6 тижнів.

• Плаун-баранець. Відвар з пагонів плауна-баранця: столову ложку кип’ятити в склянці води протягом 15 хвилин і додати кип’яченої води до загального об’єму 200 мл. Вживати по 2 столові ложки на порожній шлунок. Через 15-20 хвилин після прийому ліків хворому дати трохи горілки, це спровокує блювоту. Повторювати таку процедуру потрібно кожний тиждень, 2-3 рази. В результаті виникає повна відраза до алкоголю. Дана трава отруйна, її не можна приймати людям, які страждають на діабет, бронхіальну астму, захворювання щитовидної залози, гіпертонічну хворобу, туберкульоз легень, виразку шлунка та 12-палої кишки.

• Березові дрова. Сухі березові дрова посипаємо цукром, розпалюємо і гасимо, потрібно змусити хворого подихати цим димом і дати склянку горілки. Багато цілителів стверджують, що це буде його остання склянка.

• Барбарис. Сік барбарису і самі плоди є антиалкогольним засобом.

• Червоний перець. Столову ложку порошку червоного стручкового перцю настояти в 0,5 л 60%-го спирту протягом 2 тижнів. Необхідно додавати по 2-3 краплі отриманої настойки на кожен літр випивки. Тяга до спиртного знижується.

• Вовчак кучерявий, або кордебенедікт (трава і насіння). Ліки з нього застосовуються при добровільній згоді хворого. Приготувати відвар: столова ложка сухої сировини (приблизно 15 г) залити 200 мл окропу, настояти 20 хвилин, процідити. Приймати по столовій ложці 3 рази на день. Або приготувати настоянку: 25 г подрібненої сировини (сухого) на 100 мл горілки настоювати 8 днів. Приймати по 20 крапель на столову ложку води 3 рази на день перед їжею. Термін лікування тим чи іншим засобом — 2-3 місяці.

• Ластовень (корінь). Корінь сухий розтовкти в порошок і приймати по 0,5 г протягом 5 днів. Особливо цей рецепт підходить для жінок, які страждають на алкоголізм, у яких швидше, ніж у чоловіків, порушується функція печінки, яка найсильніше страждає при зловживанні алкоголем.

• Чемериця Лобеля. Ця рослина здатна викликати відразу до спиртного. Додайте до чарки горілки 30-40 крапель (але не більше чайної ложки) настойки чемериці (на півсклянки горілки). Треба дотримуватися дозування, щоб не сильно нудило і щоб не викликати блювоту (інакше ліки не потраплять в шлунок).

• «Коктейль» із квашеного листя зеленого чаю і білокачанної капусти. Для його приготування на 1 кг капусти потрібно взяти столову ложку солі крупного помелу, кілька штук морквин середньої величини і 3 чайні ложки зеленого байхового чаю. Капусту слід очистити від верхнього листя, дрібно нарізати, видаливши качан. Покласти капусту в миску і руками перетерти із сіллю до появи соку. Додати туди натерту моркву і зелений чай. Усе гарненько перемішати, скласти в підготовлений для квашення посуд, наприклад, у велику емальовану каструлю, утрамбувати, щоб знову з’явився сік. Накрити бавовняною серветкою, покласти дерев’яний кружок, порцелянову або скляну тарілку, а зверху гніт. Через 3-4 дні його потрібно зняти, капусту проколоти до дна в кількох місцях ножем, потім знову накрити серветкою і покласти гніт. Через два тижні «антиалкогольна закуска» буде готова. Зберігати її потрібно в холодильнику. Якщо питуща людина страждає ще і гіпертонічною хворобою, до капусти і моркви перед квашенням можна додати буряк і корінь селери з розрахунку: на кг капусти 400 г названих овочів. Вміщені у страві вітаміни, макро- і мікроелементи, органічні кислоти і біологічно активні речовини поступово перетворюють агресивного алкоголіка в нормальну людину.

• Зелений чай. У Китаї, в Японії і в деяких інших азіатських країнах алкоголізм зустрічається досить рідко. Одна з причин в тому, що східна медицина знає ефективний засіб профілактики цієї хвороби. Це — зелений чай, який рекомендується випивати не менше 4 чашок на день. Для приготування «антиалкогольного чаю» слід використовувати традиційний рецепт, широко поширений на Сході. Заварити його потрібно з розрахунку чайна ложка зеленого чаю на склянку води. Такий чай слід пити без цукру, а ті, хто не в силах обійтися без солодкого, можуть замінити цукор медом, сухофруктами або шматочком чорного шоколаду. Використане листя заварки східні ескулапи радять з’їдати. Якщо питуща людина, що стоїть на межі алкоголізму, відмовляється пити зелений чай, можна непомітно класти трохи його листочків, попередньо заваривши їх окропом або бульйоном, в тарілку супу чи борщу. Звичайно, вживаючи зелений чай, не можна очікувати негайного ефекту. Треба розуміти: всі натуральні засоби оздоровлення діють досить повільно. Потрібно почекати місяць-другий, поки з’явиться відчутний результат.

• Склянку гарбузове насіння очистити, все це подрібнити в блендері або кавомолці. Залити приготовлену сировину горілкою і настоювати протягом тижня. Хворий повинен випити настоянку в декілька прийомів.

ВАЖЛИВО

Існує дуже багато різних народних засобів для лікування алкоголізму, але потрібно пам’ятати, що лікарські рослини мають побічні ефекти, і для того щоб застосовувати їх, потрібно знати точно, що у хворого немає протипоказань. Але навіть використовуючи народні засоби для лікування алкоголізму, ми можемо і не добитися позитивного результату, тому що алкоголізм - це потяг в більшій мірі психологічний, а в меншій – фізичний. Якщо хворий сам не хоче лікуватися, то будь-які засоби зводяться практично до нуля.