Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Лікування грипу народними методами


05.02.2016

Грип - одне з найважчих захворювань серед інфекційних хвороб бронхолегеневої системи. Захворюваність підвищується в холодну пору року. Джерело інфекції – хвора людина. Для лікування і профілактики грипу існує достатньо багато різноманітних народних засобів, заснованих на лікарських травах і рослинах.

Симптоми грипу

При захворюванні грипом температура тіла підвищується до 39–40 °С, що супроводжується ознобом, болями в області лоба, скронь, надбрівних дуг, очей, слабкістю, пітливістю, млявістю, ломотою в м’язах і суглобах. У хворих знижується апетит, погіршується сон. У важких випадках виникають носові кровотечі, можлива втрата свідомості, судоми, часто на губах і носі з’являються висипання - герпес.

Лікувати грип потрібно обов’язково, оскільки це дуже підступне захворювання, яке може не тільки вражати дихальну систему, але і давати грізні ускладнення на серце, нирки, органи черевної порожнини.

Легкі і середні форми грипу лікуються у домашніх умовах. Лікування грипу народними методами дає добрі результати. Головний принцип терапії: суворий постільний режим і часте пиття для зняття симптомів інтоксикації.

Хворого необхідно ізолювати від оточуючих в окрему кімнату, а при неможливості – відокремити ліжко ширмою. Ізоляція проводиться до зниження температури тіла і стихання клінічних симптомів захворювання. Приміщення потрібно провітрювати не менше 2 разів на день і щодня проводити вологе прибирання. Також хворому необхідно виділити окремий посуд, постільне приладдя, засоби гігієни (носові хустки, рушники). Після їжі посуд в обов’язковому порядку слід кип’ятити. При догляді за хворим необхідно користуватися марлевими пов’язками, щоб уникнути зараження.

Рекомендується дієта, що включає легкозасвоювані блюда, часте тепле (не гаряче!) пиття, повністю виключаються з раціону солоні і гострі страви.

Лікування грипу народними методами

1. Треба взяти 20 грам сухих бруньок берези на 500 грам горілки або 60-градусного спирту, настояти, процідити, віджати. Приймати при грипі по 10 крапель.

2. Столова ложка алое, столова ложка квіток бузини чорної, столова ложка калини, столова ложка квіток звіробою. Змішати подрібнені рослини, залити кип’ятком і варити на малому вогні 20 хвилин. Потім віджати, процідити і, як тільки грип починається, приймати склянку відвару на ніч.

3. 50 грам трави материнки, 100 грам березових бруньок, 50 грам кореня лепехи, 150 грам трави звіробою, 100 грам трави деревію. Залити 5 столових ложок суміші літром крутого кип’ятку, настояти в термосі з вечора, вранці процідити. Пити настій 4 рази на день по 200 грам за півгодини до їжі.

4. Очищений часник натерти на терці, змішати з медом (бажано липовим) у співвідношенні 1:1 і приймати перед сном по столовій ложці, запиваючи теплою водою.

5. Покласти 20 грам сухого подрібненого листя евкаліпта в пляшку, залити 80 мл спирту, закрити пробкою і настояти 7-8 днів. Потім процідити, залишок віджати в настоянку і пити по 20-25 крапель, розведених в 1/3 склянці кип’яченої води, 2-3 рази на день.

6. Залити столову ложку розтертої в кашку цибулі склянкою кип’ятку і настояти протягом двох годин. Додати в настій столову ложку меду і цією сумішшю промивати порожнину носа і горла 5-6 разів на день.