Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Ліщина від простатиту


09.09.2016

Найвідомішою лікувальною властивістю лісових горіхів здавна вважали їх здатність нормалізувати склад крові та поліпшувати еластичність самих кровоносних судин. Горіхи ліщини особливо корисні ослабленим хворим і людям похилого віку як натуральний засіб для виведення з організму надлишків холестерину та поліпшення обміну речовин.

Застосування ліщини від простатиту передусім спрямоване на зняття запальних процесів в організмі чоловіків і налагодження діяльності кровоносної системи. Цьому значно сприяють ефірні олії, що містяться в листі й корі ліщини. Тривалість лікування цим засобом досить різна й залежить від стану хворого, перебігу самої хвороби.

Настій:

2 ст. л. подрібненого листя й кори чагарнику залити 2 склянками окропу, настояти 2 години, укутавши. Процідити й пити по 0,5 склянки 4 рази на день до їди в разі запалення простати, нирок, а також за геморою, млявої перистальтики. Курс — до поліпшення стану.

1 ст. л. кори залити 2 склянками окропу, нагріти на киплячій водяній бані 10 хвилин, процідити, сировину віддушити, довести настій теплою перевареною водою до початкового об’єму. Приймати (по 0,5 склянки 4 рази на день до їди) в разі зазначених вище захворювань.

Також для лікування простатиту використовують такий рецепт: змішати по дві частини листя ліщини та берези й одну частину трави хвоща польового. 4 ст. л. суміші залити 3 склянками води, кип’ятити 5 хвилин, настояти в теплому місці 2 години. Потім процідити й пити по 0,5 склянки тричі на день до їди. Курс лікування — не менше місяця.

Лікування простатиту ліщиною потребує обережного та професійного підходу. Застосовуючи рослину для лікування простатиту, варто пам’ятати, що вона підвищує тиск і в разі передозування може спричинити алергійну реакцію. Тому перед застосуванням порадьтеся з лікарем (zid.com.ua).