Поточний № 4 (1431)

04.05.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Ліквідовано масштабну схему незаконного виготовлення та реалізації алкогольних та тютюнових виробів 


15.01.2024

За процесуального керівництва Західної окружної прокуратури міста Дніпра припинено діяльність з виготовлення і реалізації контрафактного підакцизного алкоголю та тютюнових виробів відомих марок.
За даними слідства, група осіб організувала три підпільні цехи з виготовлення контрафактних алкогольних напоїв і цигарок без марок акцизного податку на території м. Дніпро. 
Промислова потужність виробництва дозволяла виготовляти понад 55 тисяч пляшок лікеро-горілчаної продукції та 50 тисяч пачок цигарок щомісячно.
Продукцію маркували етикетками відомих іноземних брендів. 
Контрафакт збували оптом та у роздріб по всій території Дніпропетровщини – через орендовані кіоски, магазини та власну мережу кафетеріїв. 
Орієнтовний щомісячний прибуток від протиправної діяльності становив понад 6 млн. грн. 
У ході спецоперації правоохоронцями було проведено 56 санкціонованих обшуків на території міста та області за місцями виробництва, зберігання, збуту фальсифікованої продукції, а також за місцями мешкання та у транспортних засобах фігурантів.
 Вилучено з протиправного обігу понад 7 тисяч літрів спирту та фальсифікованого алкоголю, 4 тис готової продукції з підробленими марками акцизного податку, понад 8 тисяч пачок тютюнових виробів, рулони з етикетками різних брендів, грошові кошти у сумі 130 тис. гривень, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, спецобладнання, елітні авто. 
Вартість вилученого – понад 17 млн. гривень. 
Наразі вирішується питання про призначення ряду експертиз та накладення арешту на вилучено майно.
Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного виготовлення, зберігання, збуту та транспортування з метою збуту підакцизних товарів (ч. 2 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України). Встановлюються всі причетні.
Заходи з викриття проводили прокурори спільно зі слідчими відділення поліції №3 Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітники Управління стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України. 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину 
і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку 
і встановлено обвинувальним вироком суду. 
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.