Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Медзакладу, в якому рятують воїнів, передали сучасне обладнання


17.03.2023

Наркозно-дихальна станція та два апарати штучної вентиляції легенів. Сьогодні сертифікат на таке обладнання начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак передав одному з медичних закладів регіону. Тут щодня рятують життя оборонців, тож сучасна техніка стане у нагоді. Присутні на зустрічі народні депутати відзначили колектив та директора лікарні Почесними грамотами Верховної Ради України. 
«Медики супроводжують бійців від евакуації з поля бою до операційної, а після й в реабілітації. На їхньому озброєнні – знання, досвід та обладнання. Останнє допомагає стежити за станом воїна, підтримувати його. Тож важливо, щоб техніка була сучасною і працювала без збоїв. Для цього оновлюємо оснащення медзакладів. Три апарати сьогодні передали одній з лікарень регіону», – сказав начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.
Техніка нова та сучасна. Це два апарати штучної вентиляції легенів. Вони портативні, тож стануть у нагоді при транспортуванні бійця до медичного закладу. А ще – наркозно-дихальна станція.
«Ми надаємо нашим пацієнтам травматологічну, нейро- та загальнохірургічну допомогу. Оперативні втручання тривають годинами. І наркозна станція у таких випадках допомагає. Замість препаратів, які зазвичай вводять внутрішньовенно, людина вдихає гази. Після них пацієнт швидше відновлюється та й їхній вплив на здоров’я більш щадний», – пояснює медикиня Ольга.  
Колективу закладу та директору подякували за самовіддану роботу. Народні депутати Юрій Кісєль і Денис Маслов відзначили їх Почесними грамотами Верховної Ради України.