Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Молитви про допомогу Бога


11.12.2019

У ситуаціях, коли людський розум не може знайти виходу із становища, серце веде нас до церкви, схиляє перед образом Ісуса Христа і вчить гаряче і щиро просити його про допомогу. Людина згадує, що остання надія – це Бог. Ми звертаємося з молитвами про допомогу до Бога як до останньої інстанції. Правда, для того щоб сильна молитва про допомогу стала дієвою, треба знати, як її вимовляти, і що пропонувати Господу натомість.
ЯК ПРАВИЛЬНО МОЛИТИСЯ ПРО ДОПОМОГУ?
Перш за все, коли ви вирішили просити у Бога допомоги, сформулюйте для початку своє прохання  – нехай це буде щире прохання, без лукавства і облуди, просто розкажіть, що у вас на серці і чим вам можуть допомогти.
У той же час, подякуйте Господа за всі блага в житті, за те, що ви і ваші близькі живі і здорові.
Потім присягніть, що будете намагатися не грішити, не брехати, не заздрити, не лихословити. Для того щоб молитва Господу Богу про допомогу була ним почута, потрібно побороти гріховну стіну, що розділяє вас і Бога. А для цього почніть жити по-іншому, як би це не було складно. 
Допомагайте тим, кому ще гірше, ніж вам – хворим, стражденним, покинутим дітям. Перш за все, це підніме вашу самооцінку – є у світі люди, яким гірше, ніж вам, а ви, як би вам не було погано, завдяки Богу можете їм допомогти.
І запам`ятайте: ніколи не можна читати молитву, в якій ви просите зла іншій людині. Бог не виконує прохання, які можуть комусь нашкодити, але ви з цим проханням віддалитеся від Бога ще сильніше.
 
ДОПОМОГА В ЛЮБОВІ
Любов – єдине, що може зробити нас щасливими. Любов до дітей, до Бога, до батьків, до друзів, але для будь-якої жінки, все це буде неповно, поки вона не зазнає любові до чоловіка. Багатьом не вдається самостійно відшукати свою половинку, тому і потрібно заручитися допомогою Бога, використовуючи молитву про допомогу в любові.
«Господи Боже мій, Ти знаєш, що мене врятує, допоможи мені – і нехай же не мені грішити проти Тебе і загинути в гріхах моїх, бо я грішний і немічний – не віддай мене моїм ворогам, бо до Тебе звертаюсь: визволи мене, Господи , бо Ти моя фортеця, моя Тобі слава і подяка на віки. Амінь».
До речі, з цією молитвою можна й навіть потрібно починати не тільки будь-яку справу, але і кожен день. Коли ми щиро сподіваємося на Божу допомогу, вона обов’язково прийде. 
Господь обов’язково пошле свій знак, пришле на допомогу вашого святого заступника, Ангела-хранителя, покликаного здійснювати волю Божу, охороняючи нас все ваше земне життя. Крім того, молитва налаштовує на спокій і застерігаючи від гріхопадіння. А ще відкриває наше серце для Божої благодаті.
 
ЗА ДОПОМОГУ – ПОДЯКА
Починаючи справу, ми читаємо молитву, просимо про допомогу, звертаємось до вищих сил. Але не слід забувати, що Божа допомога – не лавка чудес. Пробубнів завчені слова, і звалилася на тебе манна небесна. Так не буває. Кожному з нас дається шанс. Не слід його упускати.
«Дякуємо тобі, Боже, за Дух твій у мені, який дає мені процвітати, і благословляє моє життя. Боже, Ти – джерело мого життя достатку. Я повністю уповаю на Тебе, знаючи, що Ти будеш завжди вести мене і множити мої благословення. Спасибі, Боже, за Твою мудрість, яка наповнює мене блискучими ідеями і Твою благословенну всюдисущість, яке забезпечує щедре здійснення всіх потреб. Моє життя збагачується у всьому. Ти моє джерело, дорогий Боже. Спасибі за Твою багату досконалість, яка благословляє мене і моїх ближніх. Боже, Твоя любов заповнює моє серце і привертає все хороше. Завдяки Твоїй нескінченній природі, я живу в достатку. Амінь».
І ще, як будь-яке прохання про допомогу, так і молитву по закінченню справи слід починати з Молитви Господньої:
Отче наш, Іже єси на небесах!
Нехай святиться ім’я Твоє,
Нехай прийде Царство Твоє,
Нехай буде воля Твоя,
Яко на небеси і на землі.
Хліб наш насущний даждь нам днесь;
І прости нам борги наші,
Якоже і ми залишаємо нашим боржникам;
І не введи нас у спокусу,
Але визволи нас від лукавого.
Бо Твоє є Царство і сила, і слава
Отця, і Сина, і Святого Духа на віки.
 
МОЛИТВА ЗА ЗЦІЛЕННЯ ВІД ХВОРОБ, ЯКА ДОПОМАГАЄ, ХТО ЩИРО ЇЇ ЧИТАЄ
Цю особливу молитву читають ченці Афону за зцiлeння хвoрих. А також задля пoдoлaння нeдyг та заради міцного здoрoв’я.
Ісусе, твої руки і ноги були прoбитi. Прoбитий був також Твій бік. Усе було пpoбите, щоб ми могли бути зцiлeними, і наше тiлo, храм Святого Духа, очищене. Ісусе, через Твої терпеливо знeсeні тeрпiння, зцiли нас!
Зцiли нетерпeливість наших хвoрих і тих, хто доглядає за ними. Ти знаєш, як стpaждaння може зробити нас нeтeрпeливими. Віднови любов до нас, щоб ми могли зносити бiль так, як Ти. Ісусе, Сину Давида, змилуйся над нами!
Ісусе, ти прийняв терновий вінок на голову і Тебе били по голoві. Завдяки Твоїм рaнaм і вінкові із терня, зцiли бoлi, які я маю в своїй голові. Ісусе, Сину Давида, змилуйся над нами!
Ти закривав очі. Віднови зір слiпим. Ісусе, Сину Давида, змилуйся над нами!
Ісусе, Ти слухався Свого Батька, Ти слухався Його Слова і прославляв Його Своїми устами. Віднови наш слух і мову. Зцiли нiмих і глyхих. Ісусе, Сину Давида, змилуйся над нами!
Ісусе, Своїми руками і ногами, прoбитими цвяхами, зцiли всякі види пaрaлiчу. Відкрий також усі стиснyті в кулаки руки. Ісусе, Сину Давида, змилуйся над нами!
Ісусе, Тобі відкрили грyди і прoбили Твоє сeрцe. Зцiли наше хвoрe сeрцe, проблеми з кpoвooбiгом, кpoв’ю і кiсткaми. Ісусе, Сину Давида, змилуйся над нами!
Ісусе, ти стрaждaв невинно. Я молюся за тих, хто стрaждaє через байдужість безсeрдeчних і зарозумілих. Зцiли їх, Ісусе! Ісусе, Сину Давида, змилуйся над нами!
Маріє, ми з Тобою біля підніжжя Хреста. Ти знаєш наші скорботи, проблеми і бoлi та як стрaждaють наші душі. О Мати Утіхи, як я дякую Тобі, що не є один (одна)! Я дякую Тобі, що Ти зі мною у бoлях і на хресті.
Я простягаю до Тебе свою руку, я посвячую своє життя Тобі, так щоб я міг (могла) стояти біля Хреста Твого Сина. Мамо, ось Твої слова: «Дорогі Діти! Я хочу день за днем одягати вас у святість, доброту, послух і любов Бога, щоб ви з кожнем днем ставали красивішими і достойнішими свого Господа. Дорогі Діти, слухайте мої послання і живіть згідно з ними. Я хочу вести вас».
О, Маріє, Мати з ніжним сeрцeм, огорни нас, приготуй нас, омий нас, щоб ми були готові служити нашому Господу Ісусу і служити один одному.
(Помоліться: «Отче наш», «Богородице Діво», «Слава Отцю»)
Хай благословення миру, любові, милосердя і духовного та фізичного здoрoв’я зійдуть зараз з Хреста на мене і на цілий світ!
В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.