Поточний № 4 (1431)

26.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Молодіжна радіостанція - це ДОБРЕ!


04.04.2018

Слобожанська об’єднана територіальна громада продовжує дивувати своїми звершеннями

29 березня у  Слобожанському НВК № 1 була відкрита молодіжна радіостанція за фінансової і технічної підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID в рамках програми «ДОБРЕ». 
На урочисте відкриття радіостанції прибула Надзвичайний і Повноважний  посол США в Україні 
Марі Йованович.  Вона першою привітала слобожанську молодь з такою значущою подією.

«Це дасть можливість звучати місцевим голосам,  висловлювати активній молоді  свою точку зору,  допоможе  молодим людям  спробувати  себе в громадянській журналістиці, а значить дасть поштовх до створення відповідальних  і вільних засобів масової інформації,  – відзначила посол, звертаючись до молоді, яка оточила її у прагненні поспілкуватися.
До речі, учні Слобожанського НВК № 1 говорили з Марі Йованович англійською без перекладача. Зокрема, учениця 10-А класу Ганна Олійник запитала про враження, яке справила на гостю школа, учениця 10-Б Марія Кононенко поцікавилася, де навчалася Марі Йованович. Посол з цікавістю слухала запитання і відповідала на них. Вона відзначила чудову ауру, яка йде від молоді, залишилася задоволена  спілкуванням і зауважила, що  українська молодь вселяє надію. 
«Це надзвичайно потужний інструмент, і цей інструмент у ваших руках», – підкреслила Марі Йованович, звертаючись до  шкільної молоді.
«То була ініціатива молоді», – так відповів на запитання журналістів голова Слобожанської  ОТГ Іван Камінський.  
І справді старшокласники Катерина Сакун, Микита Яцун та інші взяли найактивнішу участь у написанні проекту. Разом з тим саме учні школи допомогли підготувати приміщення майбутньої радіостанції під ремонт, – зазначила головний спеціаліст відділу молоді і культури  Слобожанської ОТГ Оксана Криворучко. 
– Все розпочалося з  форуму молодіжних ініціатив у червні  минулого року, – підтвердила начальник відділу молоді, культури, національностей і релігії Слобожанської ОТГ Ольга Гамасенко. Було заявлено три проекти, один з них  – радіостанція, щоб молодь була більш обізнана з подіями, які відбуваються в громаді. Спеціалісти програми  «Добре», її директор Беррі Рід вирішили підтримати молодіжну ініціативу Слобожанської ОТГ. Проектна заявка була винесена на розгляд депутатів, і депутати погодились виділити 15% від вартості проекту на створення цієї радіостанції, решту 85 % коштів було надано за програмою підтримки децентралізації «Добре», –  розповіла головний спеціаліст відділу Оксана Криворучко і додала, що поки що студія буде працювати в межах Слобожанського НВК № 1, надалі планується поширити її на Слобожанську ЗОШ № 2, пізніше будуть встановлені гучномовці в людних місцях Слобожанського. 
Завдяки цьому проекту  вдасться зростити суспільно активну молодь, готову до комунікації в ефірі. Молодь проявить себе, навчиться висловлювати свої думки і озвучувати свої ініціативи, – такі результати очікує від упровадження радіостанції в громаді начальник відділу освіти Слобожанської об’єднаної територіальної громади Микола Шеремет.
 До речі, керівник програми «Добре» в Україні Беррі Рід наголосив, що у США лише 20 шкіл мають свою радіостанцію.  
Світлана ГУДЕНКО,
керівник гуртка «Школа журналіста» Слобожанського НВК № 1.
Дніпровський район,
Дніпропетровська область.
Фото на згадку з Надзвичайним і Повноважним послом США в Україні Марі Йованович у Слобожанському НВК №1.