Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Моя глибинко степова!


14.09.2017

У селі Керносівка Новомосковського району жодне свято не проходить без участі ось цих привітних і талановитих жіночок – директора сільського Будинку культури Ірини Самоіщенко та  завідувачки бібліотеки Клавдії Сердюк. Вони разом пишуть сценарії до свят та знаменних подій, залучають до творчості своїх односельців.
Як розповіла Ірина Самоіщенко, у сільському Будинку культури є танцювальний колектив, жіночий ансамбль української пісні «Калинонька», ансамбль естрадних мініатюр «Керносівські парубки», у бібліотеці, яка знаходиться в одному приміщенні з клубом, ­­– дитячий клуб «Котигорошко» та  клуб для людей старшого віку «Надвечір’я».
Клавдію Сердюк односельці називають лише Клавдією Юлдашівною. А вона має за плечима 44 роки бібліотечного і клубного стажу.
«Наш бібліотечний фонд нараховує 9 тисяч примірників, а населення у Керносівці, Ганнівці, Орільці всього 1200 людей. Але вони у нас грамотні – читають, а хто не читає, беру книги і їду у тракторну бригаду, на вагову. Не відмовляються, і це мене радує», – говорить Клавдія Сердюк.
Напевно, цим працівницям сільської культури було б набагато важче, аби вони не мали підтримки базового господарства – агрофірми «Орільська», яку очолює депутат обласної ради Юрій Мазан. Саме за його сприяння був відремонтований клуб, придбана музична апаратура, діапроектор, ноутбук.
Багато різних сіл на світі
І назва в кожного своя,
Але Керносівка – єдина,
Бо хата рідна тут моя.
Над віттям сяє купол 
храму
Як символ віри на всі дні.
І линуть хмари над 
ланами,
Де колосяться врожаї.
Квітуєш ти в вінку 
пшеничнім,
Веселку в косу заплела,
Людьми й талантами
багата,
Моя глибинко степова.
Так написала про своє село бібліотекар Клавдія Сердюк. 
Напевно, краще не скажеш.
Григорій ЯКОВЕНКО,
Дніпропетровська область.