Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Мускатний гарбуз із Марокко


13.12.2018

Попереду ще кілька місяців, коли нашому організму так потрібні свіжі вітаміни. Але де ж їх взяти? Грядки стоять засніженими, а дерева – порожні. Залишається купувати в магазині привозні фрукти та овочі. Якісні коштують дуже дорого, а ті, що подешевше, часом страшно купувати. Невідомо, стільки в них хімії. Та й не кожен сьогодні дозволить купити вдосталь свіжих овочів, особливо взимку. Тому варто задуматися над тим, як отримати вітаміни з власної грядки. Взяти, скажімо, мускатний гарбуз. Його легко виростити при мінімальному догляді. А плоди його зберігаються в кімнаті або погребі до весни. Але є сорти, плоди яких лежать до нового врожаю, тобто до осені.

Один з таких, абсолютно новий гарбуз під назвою Мускатний з Марокко (Musquee de Maroc). Його батьківщина – північна Африка. Незважаючи на це, він прекрасно росте у нас на городі і дає високі врожаї. Цей гарбуз в останні роки став дуже популярним в Америці і отримує призові місця на різних виставках. Ще б пак, подивіться на фото, який же він гарний. Приголомшливі плоди мають від круглої до колообразної форми, з яскраво вираженими бородавками (горбками). Шкірка оранжево-абрикосового кольору, а ось бородавки під час зберігання ближче до весни набувають зеленого кольору. На моїх фото плоди осінні, тому бородавки поки що абрикосові.
До речі, м’якоть у цього гарбуза оранжево-червона, соковита і хрустка. У плодах міститься велика кількість каротину і вітамінів. Наприклад, у м’якоті такого гарбуза міститься дуже багато цінного для дитячого організму вітаміну D, який підсилює життєдіяльність і прискорює ріст дітей. А оскільки у мене росте донька, гарбуз для моєї сім’ї – незамінний продукт.
Каротину в мускатному гарбузі в п’ять разів більше, ніж у моркві і в три рази більше, ніж в яловичої печінки. А за вмістом заліза мускатий гарбуз заслуговує на звання чемпіона серед всіх існуючих овочів, з цієї причини його потрібно вживати тим, хто страждає на анемію. Клітковину гарбуза легко засвоює навіть ослаблений організм, тому страви з гарбуза рекомендують для лікувального та профілактичного харчування. Мускатний з Марокко містить багато солей, міді, заліза і фосфору. Вони позитивно впливають на процес кровотворення в організмі. А ще корисним буде гарбуз при захворюванні печінки і нирок. Великий вміст пектину сприяє виведенню холестерину з організму. З органічних кислот в гарбузі міститься яблучна кислота. Є в ній і такі цукристі речовини, як глюкоза, фруктоза, сахароза. У гарбузовому м’якуші багато кальцію, калію, вітамінів С, групи В та інших корисних речовин.
Такий гарбуз підійде літнім людям: він легко засвоюється і благодійно впливає на весь комплекс хвороб похилого віку.
Свіжовичавлений сік із сирого гарбуза можна вживати для лікування нирок – по півсклянки на добу. Сік гарбуза має заспокійливий ефект, покращує сон. Компреси із розтертої м’якоті можна прикладати на уражені ділянки шкіри при екземі, опіках і висипах. Страви з гарбуза рекомендують включати до раціону хворим на гепатит і холецистит, а також людям з жовчнокам’яної хворобою, хронічними коліками і ентероколітами в стадії загострення.
Гарбузове насіння з давніх часів використовували в народній медицині як протиглисний засіб.
Ми дуже задоволені цим гарбузом. Він дуже смачний, солодкий, хочеться його скуштувати навіть сирим. Особливо він смачний запечений в духовці. Молочна каша з гарбуза – це взагалі окрема розмова. Сподобався сорт і тим, що на одній рослині формується до 10 плодів. 
Спробуйте і Ви посадити цей чудо-гарбуз. Його легко виростити, а найголовніше – те, що при мінімальному догляді ви отримаєте багато корисних і смачних плодів, які будуть зберігатися до нового врожаю.
Якщо вас зацікавив цей гарбуз, я готовий допомогти у придбанні насіння. Пишіть на мою адресу і не забувайте вкласти для відповіді конверт зі зворотною адресою.
Руслан ДУХОВ,
вул. Тюркіна, буд. 41,
с. Мишурин Ріг,
Верхньодніпровський р-н,
Дніпропетровська обл.
51610  
www.doohoff.com

 

Всього - 6


Софія05.01.2019

Доброго дня, хочу замовити насіння мускатного гарбуза з Марокко.


Неоніла.10.01.2019

Доброго вечора , цікавить ціна вищезгаданого гарбуза.


Михайло11.01.2019

Доброго вечора. Хочу замовити у Вас насіння цього мускатного гарбуза. Дякую.


Оксана 13.01.2019

Доброго дня. Хочу замовити насіння, яка ціна та як з вами зв'язатися. Наперед вдячна.


Микола15.01.2019

Доброго дня Вам. Підкажіть де можна придбати Насіння Вашого гарбуза??? Дуже вдячний.


Руслан Духов17.01.2019

Доброго дня! Я радий, що вас зацікавив цей дивовижній гарбуз. Замовити його можна по каталогу, який доступний на моему сайті doohoff.com. Заходьте та завантажуйте каталог насіння. А також шукайте мої відео обзори рослин на ютуб каналі.