Поточний № 4 (1431)

26.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

На Дніпропетровщині ціни на хліб - стабільні


24.01.2013

- Борошномельні та хлібопекарські підприємства забезпечені достатнім запасом сировини, а споживачі - основними продуктами харчування за рахунок власного виробництва. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Олександр Любович.
- Потреби хлібопекарських підприємств забезпечені зерном до наступного врожаю за рахунок власного виробництва продовольчого зерна, регіонального стабілізаційного фонду та інтервенції з аграрного фонду України. Завдяки цьому на Дніпропетровщині і надалі буде забезпечена стабільна ціна на хліб, - сказав Олександр Любович.
Щомісяця підприємства галузі потребують 20,8 тис. тонн зерна. До наступного врожаю область повністю забезпечена зерном. На 1 січня 2013 року задекларовано 537,2 тис тонн зерна, в тому числі 223,5 тис. тонн продовольчого, з нього для хлібопекарської промисловості – 192,1 тис. тонн.
Хлібопекарські підприємства області отримують борошно за цінами на 10-15 відсотків нижчими за ринкові з державного інтервенційного фонду та регіонального стабілізаційного фонду. Це дає можливість реалізовувати хліб, який користується найвищим попитом, за стабільними цінами. Зокрема, щомісяця підприємства отримують 8,2 тис. тонн такого борошна з Аграрного фонду та 2,75 тис. тонн – із регіонального стабілізаційного фонду.