Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

На Київщині етнографічний комплекс «Українське село» пограбували, але не знищили


03.04.2022

Жоден снаряд не поцілив у музей,
який знають і люблять багато киян.
З 28 лютого село Бузова Бучанської громади, де знаходиться музей, було заблоковане окупантами.
«Дякувати Богу на цьому етапі війни Українське село вистояло!!! 31 день окупації, обстрілів, вибухів, танків під парканами, пожеж поруч та пограбувань орків… Так, війні ще не кінець. Але це все одно символічно! Папочка Володимир Бондаренко, я знаю, що ти був тут і нас захищав! Ти так любив цитувати єврейського письменника Володимира Жаботинського, який казав, що поки живе українське село, живий і наш народ», – написала директорка етнографічного комплексу Оксана Величко.
Вона повідомила, що будинки пограбовані, але цілі. Не забрали тільки нічого із сувенірної крамниці.
Тварини, що мешкають у звіринці, відвикли від людей, але їх стало більше. Увесь цей час за тваринами і господарством доглядав охоронець Іван.
Сюди ще небезпечно вертатися людям, як і в селища поблизу. Але священник храму громади св. вмч. Димитрія Солунського Православної Церкви України Богдан Тимошенко за підтримки добрих людей зробив все найможливіше, щоб привезти допомогу і ступити на рідну землю, зайти до рідного храму.
«Наш храм цілий і повністю неушкоджений. Жодна російська скотина не пробувала до нього заходити. Всі хати музейного комплексу цілі, хоча поруч є напівзруйновані будинки», — розповів Богдан Тимошенко.
Наталка МАРКІВ, «Вечірній Київ».