Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

На Томаківщині у розпалі жнива


19.07.2017

Проливні дощі на початку місяця на певний час тут призупинили роботу  на збиранні ранніх зернових. Але дощ – це благо і добро для кукурудзи і соняшника, які зараз наливають зерно, – переконаний заступник директора ПП «Агрофірма «Перше Травня» Володимир Леперда. Погодні умови істотно вплинули і на урожайність, 15-20 відсотків не добираємо, – зауважив Володимир Юрійович.
Уже декілька років поспіль у господарстві вирощують ріпак. За певних погодних умов це досить економічно вигідна культура, оскільки перша дає  господарству прибуток. Наразі на елеваторі його ціна складає 12 тис. грн. за тонну. Проблема лише  в тім, що не всі поля з ріпаком вдало перезимували, тому навесні довелося частину посівів передискувати, - розповідає Володимир  Леперда.
Інші ж першотравенські ріпаки красувалися своїм розлогим гіллям висотою в ріст людини. З  усього видно, що на колишніх колгоспних ланах «Першого травня»  і сьогодні, йдучи в ногу з часом, дотримуючись новітніх технологій, вдало господарює команда сільськогосподарських фахівців на чолі з досвідченим керівником Василем Бардадимом.
Текст і фото Олександра ПАВЛЕНКА.
Дніпропетровська область.
На знімку: заступник директора АФ «Перше травня» Володимир Леперда на ріпаковому полі.
 

Є перший мільйон!

Як повідомили в управлінні агропромислового розвитку ОДА, учора хлібороби Дніпропетровщини зібрали перший мільйон тонн ранніх зернових. 
Найвищу врожайність отримали аграрії Покровського району – 42,2 ц/га, Царичанського району – 36,3 ц/га, Дніпровського району – 35,4 ц/га.