Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Народні рецепти проти тиску


06.04.2016

Як можна впоратися з підвищеним тиском? На сьогоднішній день, крім медикаментозного лікування, багато хто використовує народні засоби від підвищеного тиску. Вони дійсно допомагають впоратися з цим захворюванням.

Червона лугова конюшина здатна впоратися із багатьма захворюваннями, але якщо заварити її як звичайний чай, можна знизити артеріальний тиск. Можна навіть дати йому трохи покипіти, а потім настояти приблизно 2 годин. Якщо відвар сильно гірчить, необхідно вжити тільки 0,5 склянки перед сном. Якщо смак цілком прийнятний, можна пити і більше. Кількості приготованого відвару має вистачити на два-три дні, потім приготувати новий. Зберігати в холодильнику.

Для цього рецепту знадобляться «вуса» рослини, яке називається «золотий вус». Попередньо нарізані колінця темно-фіолетового кольору в кількості 17 шт. заливають 0,5 л. горілки. Настій закрити щільною кришкою і прибирати в темне місце на 12 діб. Кожні три доби банку необхідно струшувати. Приймати в ранкові години по 1 десертній л. за півгодини до їжі.

Лікування високого тиску народними засобами включає і такий чудовий рецепт: перемішати в ємності попередньо розім’яті 5 зубчиків часнику, лимон, попередньо протертий на тертці разом з шкіркою і 0,5 ст. меду. Суміш настоювати 7 днів у темному теплому місці. Після ліки потрібно переставити в холодильник, попередньо обернувши чорною тканиною. Суміш вживають тричі на добу по 1 ч. л.

Відмінним засобом проти тиску є кефір з додаванням кориці з розрахунку 1 ч. ложка на склянку. Пити щодня.

Приготувати відвар із звіробою, безсмертника, квіток ромашки, березових бруньок і листя суниці. Змішати по 100 гр. кожної складової, 2 ст. л. змішаних трав залити в термосі 400 г. киплячої води і залишити на ніч. 200 г настою приймати за 20 хв. до їжі. Курс розрахований на 50 діб і застосовується тільки один раз на рік.

Для цього рецепту знадобиться лікарський препарат на основі трав «Раунатин», спиртова настоянка календули і зелений чай. Половину ч. л. чаю залити 0,5 склянки окропу, після того, як він охолоне, додати 20 крапель настоянки календули, запити такою ж кількістю настоянки «Раунатин». Схема для прийому таблеток наступна: в перший день приймають тільки один раз на добу вранці через півгодини після їжі. На другий день — вранці та ввечері. А на третій день уже тричі на добу. На четвертий день денний прийом скасовується, залишається тільки ранковий і вечірній.

Наступний рецепт допомагає не тільки знизити тиск, але і рівень холестерину, а так само зміцнити серцевий м’яз. Для цього знадобиться подрібнений корінь оману (70 г), неочищений овес (50 г) і мед (30 г). Овес добре вимити в проточній воді, залити 5 л води і поставити каструлю на плиту. Як тільки закипить, вимкнути плиту і залишити на 4 год. Отриманим відваром залити корінь оману, довести до кипіння і залишити настоюватися 2 год. Процідити і підмішати мед. Приймати по 1/3 ст. 3 рази на добу. Курс — 2 тижні.

У боротьбі зі стресами допомагають сечогінні засоби, що виводять зайву рідину з організму. Таким хорошим народним засобом є кавун, він не тільки чистить кров і нирки, але і виводить шлаки з організму. Для лікування гіпертонії використовуються скоринки і насіннячка цієї ягоди у висушеному і перемеленої вигляді. Приймати по 0,5 ч. л. три рази на добу. Курс — один місяць.

Для цього рецепту знадобиться сік буряка і бджолиний мед в рівних пропорціях. Вживати 4-5 разів на добу по ст. ложці. Курс - 3 тижні. Тільки необхідно пам’ятати про одну умову: щойно вичавлений сік буряка необхідно настоювати 3 год. і тільки потім змішувати з медом.

З гіпертонією відмінно справляється і м’ята. Свіжо завареним чаєм можна протирати шию і плечі, одночасно масажуючи їх. Так ліки швидше всотуються і почнуть зцілювати.

З тиском допоможе впоратися Кагор, про цілющі властивості цього вина ходять легенди. Якщо пити по 2 ст. л. три рази на добу, можна вже через три дні нормалізувати свій тиск.

У погану погоду, коли підвищується атмосферний тиск, допоможуть звичайні гірчичники. Необхідно поставити їх на ікри ніг і плечі. Можна використовувати для цього так само ділянку шиї і потилиці.

Для цього рецепту знадобиться ст. ложка кукурудзяної муки. Борошно засипається в чашку і заливається доверху гарячою водою. Настоювати протягом ночі, вранці необхідно випити настій так, щоб не сколихнувся осад на дні.

Заварювати і вживати як чай варення або сухі плоди чорної смородини.

Для цього рецепту знадобиться столова ложка меду, склянка свіжо вичавленого бурякового соку, стільки ж свіжо вичавленого соку моркви, соку хрону (хрін натерти на тертці і настояти у воді 1,5 доби), сік лимона. Все перемішати і пити по склянці двічі на добу за 60 хвилин до їжі. Лікуватися протягом 1,5 місяця.

Для цього рецепту знадобляться насіння соняшника в кількості, яка поміститься в півлітрову банку. Насіння не потрібно чистити, але необхідно добре промити, висипати в емальовану ємність, залити прохолодною водою в кількості 1,5 л. і довести до кипіння, після того, як закипить, зменшити вогонь і варити приблизно 2 год. Після чого процідити і охолодити. Пити одну склянку дрібно протягом дня.

Для цього рецепту знадобляться подрібнене листя салату посівного в кількості 5 г і склянка киплячої води. Суміш настоюють близько 2-х годин, проціджують. Приймають по півсклянки два рази на добу або по склянці перед сном.

Для цього рецепту знадобиться корінь солодки в кількості 10 г, трава Панцер шерстистої в такій же кількості, трава череди і квітки календули в такій же кількості, корінь валеріани в кількості 5 г, плоди кропу запашного в такій же кількості. Все перемішати, столову ложку залити однією склянкою киплячої води, закрити щільною кришкою і залишити на годину. Настій проціджують і приймається по 1/3 ст. два-три рази на добу.

Цей засіб добре очищає судини і допомагає при підвищеному тиску: взяти 0,5 кг журавлини, пропустити через м’ясорубку, змішати зі склянкою меду. Приймати раз на добу. Курс -2 тижні. При такому захворюванні корисний контрастний душ, а так само зарядка вранці.

Десертну ложку бруньок берези заливаються склянкою киплячої води і настоюють протягом години. Пити як чай.

При підвищеному тиску потрібно відмовитися від темного м’яса, квасолі і гороху. Якомога менше вживати в їжу свіжого і здобного хліба, продуктів, багатих на жири. Вживати менше рідини, тому що вона сприяє зростанню артеріального тиску. Хліб з успіхом замінить рис, а молочні та молочнокислі продукти в раціоні повинні бути обов’язково.