Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

«Наша мета - заможне село, конкурентоспроможний сільгоспвиробник»


21.02.2013

На Дніпропетровщині є добра традиція на початку нового сільськогосподарського року проводити наукову конференцію з розвитку агропромислового комплексу.

Продукція сільського господарства - стратегічний ресурс, що є важливою складовою конкурентоспроможності регіону, країни. Тому підтримка сільгоспвиробників є одним з пріоритетних напрямків державної політики нашого Президента Віктора Януковича.
Дніпропетровська область поряд з її промисловими потужностями має родючі землі, які потребують дбайливого та бережного ставлення. А це можливо за умов використання сучасних технологій та новітніх наукових розробок.
Для цього область має необхідні умови: науковий потенціал, родючі грунти, досвідчених спеціалістів та сільгоспвиробників.
Новітніми розробками та проектами модернізації АПК в регіоні займаються Дніпропетровський державний аграрний університет, Інститут сільського господарства степової зони України та його дослідні станції та господарства.
Впевнений, що ця наукова конференція дасть відповіді на питання виробників сільгосппродукції та стане поштовхом для подальшої модернізації аграрної галузі.
На конференції зберуться провідні вчені України, керівники і спеціалісти господарств. Разом ми визначимо плани на 2013 рік, обговоримо шляхи впровадження передових технологій у виробництві рослинницької продукції, нові напрямки у захисті рослин, розв’яжемо питання підвищення родючості грунтів та екології.
Нам необхідно зробити серйозні висновки з попереднього року, коли господарства зазнали збитків внаслідок посухи.
Тому в нас дуже багато роботи. Та в українському селі праці не бояться. Тут щодня з ранку до пізньої ночі трудяться на полях та фермах. Тут нема поняття «ледарства».
Спираючись на талант та енергію аграріїв Дніпропетровщини ми досягнемо нашої мети: зробимо заможним наше село, конкурентоспроможним - сільгоспвиробника і в котрий раз підтвердимо статус Дніпропетровщини як регіону-лідера!

Дмитро КОЛЄСНІКОВ, голова Дніпропетрвської облдержадміністрації.