Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Насіяли конопель


12.08.2021

На Дніпропетровщині виявлено плантацію конопель,
вартістю понад 130 млн. грн.
За процесуального керівництва Криворізької центральної окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом посіву та вирощування конопель (ч.2 ст.310 КК України).
Так, правоохоронними органами виявлено плантацію конопель на території домоволодіння в одному з сіл Криворізького району. За даними слідства, наркотичний засіб вирощувався у промислових масштабах в спеціально прилаштованих теплицях загальною площею 2700 кв. метрів, обладнаних системою крапельного поливу. Готовий до збуту товар у подальшому розповсюджувався по всій Україні.
2 серпня 2021 року співробітниками прокуратури, Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Національної поліції України та Криворізького райуправління поліції ГУНП в області проведено санкціонований обшук на вказаній території, в ході якого виявлено близько 10 000 рослин конопель та готову продукцію, орієнтовна вартість яких на «чорному ринку» становить понад 130 млн. грн.
Наразі в порядку ст. 208 КПК України затримано 21-річного молодика, який наглядав за теплицями. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у скоєнні вказаного кримінального правопорушення та обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування триває, повідомляє пресова служба Дніпропетровської обласної прокуратури.