Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Найкорисніші сухофрукти


08.05.2013

До п’ятірки найкорисніших сухофруктів входять чорнослив, родзинки, курага, фініки та інжир. Про це повідомляє портал zdravoe.com.
Зокрема, чорнослив у народній медицині відомий як засіб, що нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту. Сушені сливи корисні для всіх, хто страждає від підвищеного тиску, проблем із судинами і серцем, нирками, печінкою. Допомагає чорнослив і при ревматизмі, а, завдяки високому вмісту вітамінів, сприяє поліпшенню зору.
Цікаво, що родзинки є ефективним антидепресантом, їх використовують і при захворюваннях щитовидної залози.
Курага (урюк, в’ялена абрикоса) є незамінним джерелом калію, за рахунок чого сприятливо впливає на стан серцево-судинної системи. У народній медицині курага вважається засобом профілактики новоутворень.
Фініки багаті глюкозою, за рахунок чого підвищують працездатність. На Кавказі фініки відомі і як болезаспокійливий засіб. Вони містять багато вітамінів, які зміцнюють імунну систему.
Інжир також має багато корисних якостей - він нормалізує діяльність щитовидної залози, а в нетрадиційній медицині використовується не лише як послаблюючий засіб, але і для лікування бронхіту.