Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Новенькі шкільні автобуси поїхали до ліцеїв та гімназій трьох районів Дніпропетровщини


13.12.2022

Виготовлені на Чернігівщині шкільні автобуси вже на Дніпропетровщині. Ключі від десяти машин передали керівникам ліцеїв та гімназій. Жовті красені сьогодні поїхали до Дніпровського, Кам’янського та Синельниківського районів. Цьогоріч автопарк навчальних закладів регіону поповнюється вчетверте. Придбані автобуси державним та місцевим коштом. 
«Здебільшого наші діти зараз займаються онлайн. Та ми готуємося до їх повернення за парти, щойно це буде безпечно. Вони мають діставатися до навчальних закладів з комфортом. Для цього ще 10 шкільних автобусів передали ліцеям та гімназіям регіону», – розповів перший заступник голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Володимир Орлов.
Шкільні автобуси на 30 місць – для учнів та вчителів, котрі супроводжують їх у дорозі. Гліб вже вісім років возить дітей до одного з ліцеїв Підгородненської громади Дніпровського району. Починав з «ГАЗелі», пізніше отримав іншу машину. Та новенький «залізний кінь» виявився куди сучаснішим.
«Ця машина значно зручніша за попередні. Обігрів добре працює. Сидіння м’які та з пасками безпеки, а водійське ще й регулюється, – не може нарадуватися Гліб. – Салон зовсім інший. Ширший та крутіший. Я задоволений».
Новий шкільний автобус поїхав і до однієї з гімназій Синельниківського району. Потреба у транспорті тут тепер закрита.
«Наші учні їздили з восьми населених пунктів. Підвозили 130 дітей, а це майже 90%, – пояснює директорка однієї з гімназій Синельниківського району Зоя. – І взагалі для нас сьогоднішня подія і цей автобус – це ще один крок у мирне життя».
Приїхала пані Зоя не з порожніми руками. Керівництву області передала обереги. Вони зроблені руками дітей громади. Символізують мир, добро та достаток.
Цьогоріч ключі від новеньких автобусів отримали 40 шкіл, ліцеїв та гімназій області. До кінця року автопарк навчальних закладів Дніпропетровщини поповнять ще 6 машин.