Поточний № 4 (1431)

26.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Новий дитячий садок у Ювілейному


25.05.2016

Від ігротеки до зимового саду. Сучасний дитсадок зводять у Ювілейному, він збудований вже на 60%. Ще кілька місяців робіт – і садочок прийме перших вихованців. Про це стало відомо під час робочого візиту віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка до Ювілейної об’єднаної громади – однієї з перших на Дніпропетровщині.

«Садочок у Ювілейному – другий на Дніпропетровщині дошкільний заклад, який ми будуємо «з нуля» коштом обласного бюджету. Ще один зводимо на Лівобережному в обласному центрі. Після відкриття їх відвідуватимуть 440 малюків, – повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. – Загалом відкриваємо цьогоріч півтори тисячі нових місць для дошкільнят».

Масштаби Ювілейного садочка вражають. Це п’ять окремих будівель, об’єднані переходами. Різні за кількістю поверхів та кольором. Загальна площа – більше 6 тисяч квадратних метрів.

«Один корпус – адміністративний, другий – для дитячого дозвілля, решта – під дитячі групи, – пояснив проектувальник Денис Кононов. – На дітей чекають затишні спальні та ігрові, музичний та спортивний зали, комп’ютерні класи та навіть зимовий сад».

У садочку працюватимуть 4 ясельні та 8 дошкільних груп на 220 дітей.

Відкрити дошкільний заклад планують наприкінці цього року.