Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Новий сміттєвоз для євроконтейнерів


05.12.2018

В останній час у Слобожанську ОТГ приїздить багато делегацій – як з України, аби узагальнити досвід, так і з-за кордону, аби на власні очі побачити успіхи децентралізації в Україні і при можливості надати і свою посильну допомогу у вирішенні тих чи інших значущих питань.
Нещодавно у Слобожанській громаді побувала делегація програми DOBRE у складі Джона Пенела, заступника директора Агенції США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Білорусі та Молдові, Марата Кюрчевського, менеджера з управління проектами Агенства США з міжнародного розвитку USAID та Юлії Єсмуханової, заступника директора програми USAID DOBRE. Поважні гості виконали приємну місію – урочисто вручили ключі від нового сміттєвоза Слобожанському селищному голові Івану Камінському.
До речі, у Слобожанському у рамках проекту вже закуплено більше 300 контейнерів для сортування сміття та індивідуальних контейнерів для твердих побутових відходів, збудовано та облаштовано майданчики для збору сміття, проводиться інформаційна кампанія серед населення. 
Від програми DOBRE громада додатково отримала 64 картонних контейнери для сортування сміття, які встановлені у семи навчальних закладах громади. 
 «У нашій громаді, починаючи з дитсадків, привчають дітей до роздільного збору сміття, у кожному закладі встановлені спеціальні контейнери. Важливо сьогодні змінити психологію жителів, подбати про їхнє здоров’я та покращити екологічний стан громади», – зауважив голова ОТГ Іван Камінський.
У свою чергу Джон Пенел сказав, що сміттєвоз для євроконтейнерів, вартістю 2,1 млн. гривень, покращить стан довкілля Слобожанської ОТГ.