Поточний № 4 (1431)

03.05.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Оформили фіктивне батьківство над трьома дітьми для виїзду за кордон 


19.01.2024

За процесуального керівництва прокурорів Синельниківської окружної прокуратури повідомлено про підозру двом мешканцям Синельниківського району за фактом сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). 
За даними слідства, підозрювані, вступивши у злочинну змову, розробили план незаконного переправлення громадянина України призивного віку через держкордон в умовах воєнного стану. 
За грошову винагороду у розмірі 6 тис доларів США вони пообіцяли чоловіку оформити фіктивні документи на батьківство щодо трьох неповнолітніх дітей. 
Правоохоронці затримали чоловіків у порядку ст. 208 КПК України після отримання другої частини коштів та передачі фальсифікованих документів. 
У ході санкціонованих обшуків за місцями мешкання та в автомобілях підозрюваних було вилучено грошові кошти, ряд фіктивних свідоцтв про народження дітей та інші документи.
Слідчі дії тривають, перевіряється причетність затриманих до протиправної схеми щодо організації оформлення фіктивних шлюбів з жінками з інвалідністю.
Заходи з викриття проводились прокурорами спільно зі співробітниками  Синельниківського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області та оперативниками відділу у м. Павлоград УСБУ області. 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину 
і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку 
і встановлено обвинувальним вироком суду.
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.