Поточний № 4 (1431)

27.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Оновлену «Берізку» незабаром наповнить дитячий щебет


28.07.2011

Після реконструкції дитсадок у селищі Ювілейне Дніпропетровського району будуть відвідувати у півтора рази більше дітей.
Масштабна реконструкція дитсадка «Берізка» розпочалася восени минулого року. За цей час добудовано другий поверх будівлі, розширено кухонний блок, пральню, хол, вестибюль, замінено покрівлю, виконано монтаж сходів тощо.
Як повідомила завідувач «Берізки» Луїза Яцишина, загальна вартість проекту реконструкції 8 млн. грн. Дитсадок зможе прийняти у півтора рази більше дітей, умови для їх перебування стануть більш комфортними. А ще буде створено спеціальну оздоровчу групу. Завідувачка коментує: «Батьки бояться відправляти до дитсадка малечу, яка часто хворіє. Тому ми створимо оздоровчу групу, в яку наберемо до 15 дітей. Вони знаходитимуться під постійним наглядом лікаря, проходитимуть курси масажів, фізіотерапевтичні і лікувальні процедури».
Більша частина витрачених на цей проект коштів надійшла з обласного бюджету за ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула (4,8 млн. грн. торік та 2,5 млн. цього року). Тому нещодавно, аби перевірити стан виконання будівельних робіт на об’єкті, до дитсадка завітав перший заступник губернатора Юрій Задорожний, котрий провів там виїзну нараду за участю голів Дніпропетровської райдержадміністрації Вадима Кобиляцького та Ювілейної селищної ради Івана Камінського. З початку року на Дніпропетровщині відкрито 2 дитячих садки, створено 3 навчально-виховні комплекси, організовано 7 додаткових груп. Дошкільною освітою охоплено 74 відсотки дітей регіону, що є одним із найвищих показників по країні.

Ольга ТРУБЧИНІНА.