Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Оптимістичний настрій


04.04.2013

Напередодні проведення весняних польових робіт виконувач обов’язків департамента АПК та розвитку сільських територій Дніпропетровської облдержадміністрації Вадим Удовицький побував у двох віддалених від обласного центру районах – Петропавлівському та Покровському – аби поспілкуватись з аграріями, відчути настрої селян.

- У нас проблем не буде, - так прокоментував ситуацію начальник райуправління агропромрозвитку Петропавлівської райдержадміністрації Анатолій Таранченко. – У господарствах району вдосталь і насіння, і засобів захисту рослин, і техніка є необхідна. А ще – бажання працювати. Ось подивіться, який озимий ріпак, та й озима пшениця нівроку!
Його колега з Покровщини Сергій Яланський, хоч і молоший за віком, але ситуацією теж володіє добре.
- Цьогорік зерновий озимий клин у нас займає 60 відсотків площ, розповів він. - Озиму пшеницю у господарствах «Зоря», «Дібрівське», «Україна», «Дружба», «Маяк» сіяли по парових попередниках. І як результат – мають добрі сходи. Не більше 20-ти відсотків займе у нас соняшник.
Навіть за несприятливої погоди у господарствах, які придбали білоруську «Росу», могли проводити підживлення. Оскільки замість шин на «Росі» використовуються гумові камери, які можуть пройти будь-яку грязюку.
Сергій Іванович також розповів, що вже почала діяти державна програма підтримки тваринництва. Зокрема, у ТОВ «Зоря» отримали дотацію на вирощування худоби м’ясного напрямку. За його словами, у Покровському районі за підсумками минулого року – найвища закупівельна ціна молока – 3 гривні за базову жирність, а в цілому – 3,4-3,5 гривні за літр.
- Як наслідок, кількість молодняка ВРХ у населення та в господарствах на Покровщині за минулий рік збільшилась, а молочний гурт не зменшується, - таку позитивну тенденцію прокоментував в.о. директора АПК та розвитку сільських територій Вадим Удовицький.
А після цього в кабінеті заступника голови Покровської райдержадміністрації Сергія Нечипоренка відбулась розмова щодо подальшого соціально-економічного розвитку району та підготовці до Дня довкілля.
- Кожен населений пункт має причепуритись після зими, аби до травневих та Великодніх свят у людей був гарний настрій і умови для змістовного відпочинку та продуктивної праці, - зазначив Вадим Удовицький.

Олександр ПЕТРЕНКО. Дніпропетровська область.
На знімках: Вадим Удовицький та Анатолій Таранченко на полі озимого ріпаку.
Фото автора.