Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Оригінальні рецепти


24.01.2018

КОТЛЕТИ ПО-УКРАЇНСЬКИ 
На 4 порції: 400 г печінки, 50 г сала-шпик, 60 г пшеничного хліба, яйце, 2 ч. ложки борошна, 1 ст. ложка жиру, 2 ст. ложки вершкового масла, мелений чорний перець, сіль.
Печінку пропустити через м’ясорубку, додати дрібно нарізане сало-шпик, натертий на тертці черствий хліб, яйце, сіль, перець. Добре перемішати, сформувати котлети, запанірувати у борошні і смажити.
РИБА, СМАЖЕНА В КОКОСОВІЙ СТРУЖЦІ
Рибне філе нарізати порціонними шматочками, посолити, поперчити, вмочити у сире яйце і обкачати в суміші панірувальних сухарів і кокосової стружки. Покласти на добре розігріту  сковороду із соняшниковою олією й обсмажити з обох боків. Пікантності рибі надає паніровка. 
ПРИГОЛОМШЛИВИЙ РЕЦЕПТ
3-4 цибулини, 2-3 морквини, літрова банка маринованих грибів (опеньків), 1-2 банки рибних консервів, сіль, перець, інші спеції - за смаком.
Цибулю підсмажити на олії до золотавого кольору в каструлі з товстими стінками, додати натерту на тертці моркву і тушкувати ще 5-7 хвилин. Після цього зверху викласти з банки шар грибів, потім - шар рибних консервів, і так 2-3 рази. Накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні хвилин 20-25. Можна обережно перемішати, щоб не пригоріло.
КУРКА У ВІВСЯНЦІ
2 курячих філе, сіль, мелений чорний перець, солодкий і гострий мелений перець, пшеничне борошно, яйце, вівсянка, олія.
Куряче філе вимити і обсушити паперовим рушником. Кожне філе розрізати навпіл. Потім посипати з обох боків сіллю,  гострим перцем. М'ясо обкачати у борошні, а потім занурити в яйце, збите з дрібкою солі і чорним меленим перцем, обкачати у вівсяних пластівцях. Обсмажити філе в олії з обох боків до золотавого кольору. Викласти на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
ТОРТ «ЗАГАДКА»
Жовтки 2 яєць розтерти з цукром до кремоподібного  стану. 400 г сиру, 1/2 склянки фруктового сиропу, 30 г манної крупи, 50 г ізюму, подрібнені горіхи перемішати і додати до жовтків. Білки збити в піну і додати в масу. Яблука, фрукти з компоту покладіть на дно форми, змазаної жиром і посипаної борошном, зверху викласти тісто, на нього знову покласти фрукти, густо посипати сумішшю з товчених горіхів, цукру, борошна і шматочків масла. Пекти  у духовці при температурі 200 градусів.