Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Пам’яті Юрія Мацака


30.06.2017


Сумна звістка пролетіла Новомосковською землею. На 81 році життя пішов у вічність невтомний трудівник, талановитий  керівник і організатор сільськогосподарського виробництва Юрій Михайлович Мацак.
Працівники ланів і ферм добре знали й шанували його за хороші справи, у витоків яких стояла ця мудра і шанована людина.
Уродженець с. Орлівки Царичанського району, він більшу частину свого життя жив і працював на Новомосковщині, до якої прикипів усією душею. Обізнаний з нелегкою працею на селі, Юрій Михайлович назавжди залишився вірним їй. Усі свої сили і знання спрямовував на те, щоб життя сільських трударів було заможнішим, а їхня праця шанувалася по заслугах.
Трудова стежина життя Юрія Михайловича бере початок у далекому 1957 році на Рівненщині, де він приступив до виконання обов’язків зоотехніка, а згодом – заступника голови колгоспу. 15 нелегких трудових років він віддав своїй другій батьківщині – Новомосковщині. Саме тут під час роботи головним зоотехніком виробничого управління, керівництва колгоспом ім. Щорса та районним управлінням сільського господарства якнайкраще розкрилися організаторські здібності Юрія Михайловича. Як керівник він був вимогливим, але разом з тим – дуже справедливим, уважним, готовим допомогти.
Не поривав зв’язків з районом Юрій Мацак і під час подальшої роботи на посадах першого заступника начальника Дніпропетровського обласного управління сільського господарства, заступника начальника Кіровоградського обласного управління сільського господарства, заступника голови обласного агропромислового комітету та інших, допомагав у розв’язанні нагальних питань рідної   Новомосковщини, залишаючись до кінця своїх днів її патріотом.
Вдячні земляки завжди пам’ятатимуть щирість, турботу Юрія Михайловича, добро, яке дарував він людям. Світла пам’ять про цього справжнього українця буде вічно жити в наших серцях.
Висловлюю щирі співчуття рідним і близьким покійного та розділяю біль разом з вами.
Анатолій БІЛИК, 
депутат Дніпропетровської обласної ради.