Поточний № 4 (1431)

18.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Парник-короб


08.04.2015

Це відмінна ідея для тих, у кого грунт бідний на вміст гумусу! Дерев’яний каркас заповнений грунтом, багатим на мікроелементи та живильні речовини, дає гарні, стабільні врожаї. Де і як можна використовувати дерев’яні короби?

На ґрунтах, які містять надлишок солі, на ґрунтах з підвищеною кислотністю, на заболочених ділянках. Висадження рослин у короби з дугами дають можливість укрити саджанці при різких змінах погоди. Під час весняних й осінніх заморозків уберегти розсаду від низьких температур за допомогою плівки. Улітку рослини можна притінювати, ховати від спеки, розташувавши на дугах будь-який доступний матеріал. Рослини почувають себе на такому міні-городі дуже комфортно, догляду за рослинами, що посаджені в короби з дугами, потрібно менше. Прополка бур’янів скорочується багаторазово, а якщо використовувати товстий шар мульчі, то такі грядки зовсім не потрібно просапувати. Значна частина часу витраченого на городі забирає не догляд за рослинами, а боротьба з багаторічними бур’янами, такими як пирій, осот, в’юнок. Городники давно практикують посадку рослини в короби і результатом дуже задоволені. Короби зазвичай не мають стандартних розмірів, усе залежить від площі ділянки. Висота встановлених дуг регулюється залежно від того, яка рослина там буде рости. Для перцю, низькорослих сортів томатів високі дуги не потрібні. Для огірків дуги встановлюють набагато вище.
Установлений короб з дерев’яних дощок буде вам служити й теплицею, і парником, як говорять - два в одному! Посіяні рано навесні там огірки, томати, перці дадуть урожай набагато вищий, ніж рослини, які були пересаджені та піддавалися стресам, а саме: різким змінам температури, недостатній вологості повітря і ґрунту.