Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Під виглядом перевірки газового лічильника заволоділи 200 тисячами доларів США


11.08.2022

За процесуального керівництва Криворізької центральної окружної прокуратури затримано та повідомлено про підозру трьом мешканцям міста Кривого Рогу за фактом вчинення розбою, спрямованого на заволодіння майном в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану, придбання та зберігання психотропних речовин з метою збуту (ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 307 КК України).
За даними слідства, у липні 2022 року троє чоловіків під приводом перевірки газового лічильника зайшли до квартири 31-річного чоловіка та зв’язали його. Погрожуючи ножем, періодично одягаючи поліетиленовий пакет на голову потерпілого та застосовуючи фізичну силу, зловмисники вимагали віддати грошові кошти. Обшукавши квартиру, чоловіки заволоділи грошима в сумі майже 200 тисяч доларів США та зникли.
Під час санкціонованих обшуків за місцем мешкання зловмисників правоохоронними органами вилучено зброю, сліп-пакети з психотропною речовиною, мобільні телефони та грошові кошти.
Підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області. 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури.