Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Підприємство «Антонов» повідомило, які літаки знищив «рускій мір» в Гостомелі


03.04.2022

Працівники ДП «Антонов» починають оцінювати шкоду, якої завдали окупанти повітряному флоту, що базувався
в Гостомелі. ЗСУ звільнили від російських окупантів Гостомель, в якому знаходиться аеропорт «Київ-Антонов-2»,
де проводяться випробувальні польоти та який є місцем базування літаків «Авіаліній Антонова».
«Після перебування «руского міра», на жаль, аеропорт не впізнати. Знищено літаки Ан-26, Ан-74 та Ан-225, диспетчерську вежу та адмінбудівлю. Пошкоджено літаки Ан-12, Ан-22, Ан-28, Ан-132D та Ан-124-100-150, ангари», – повідомляють на підприємстві.
Страшні кадри показав із аеропорту командир літака «Мрія» Дмитро Антонов. Раніше він звинуватив керівництво підприємства у бездіяльності, і що найбільший у світі літак можна було передислокувати у Лейпциг, були такі пропозиції.
29 березня Державний концерн «Укроборонпром», до складу якого входить ДП «Антонов», відсторонив Сергія Бичкова від виконання повноважень генерального директора держпідприємства. Служба безпеки України буде перевіряти, чи могли дії гендиректора сприяти знищенню найбільшого у світі літака.
АТП ДП «АНТОНОВ» − авіатранспортний підрозділ підприємства, що спеціалізується на міжнародних вантажних авіаперевезеннях. Щорічно сотні тисяч тонн унікальних вантажів, у тому числі таких, перевезення яких іншими видами транспорту просто неможливе, доставлялися одержувачам у 800 аеропортів планети.
До речі, на підприємстві створили фонд для відновлення легендарного літака. Долучатися можуть люди з усього світу, що любили українську «Мрію».
Підірвавши легендарний літак, російські окупанти перетворили його на символ.
Наталка МАРКІВ, «Вечірній Київ».