Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Печені яблука на різні смаки


29.11.2019

Печені яблука нормалізують вуглеводний обмін, підвищують імунітет, виводять токсини, запобігають розвитку атеросклерозу і є незамінним антиоксидантом. Печені яблука чудово підійдуть  і для тих, хто дотримується здорового способу харчування та піклується про свою фігуру. Пропонуємо рецепти на будь-який смак.

ПЕЧЕНІ ЯБЛУКА З ГОРІХАМИ ТА СУХОФРУКТАМИ
Інгредієнти: 
4 яблука (бажано великих),
50 грамів родзинок,
2 інжири,
2 фініки,
3 столові ложки горіхів,
чайна ложка кориці,
щіпка меленого імбиру та мед або кленовий сироп.
Приготування
Родзинки та інжир на 20 хвилин залити теплою водою, обсушити і порізати. Подрібнити горіхи з фініками, змішати з родзинками, інжиром та корицею. З яблук вийняти серцевину та зубочисткою наколоти їх, щоб при запіканні не лопнула шкірка.
Нафарширувати щільно яблука отриманою начинкою і загорнути кожне яблуко у фольгу, залишивши зверху невеличкий отвір. Запікати 30 хвилин при температурі 180 ºС. Перед подачею на стіл можна їх полити медом або кленовим сиропом.
 
ПЕЧЕНІ ЯБЛУКА ІЗ СОЛОДКИМ КИСЛОМОЛОЧНИМ СИРОМ
Інгредієнти:
4 яблука,
150 грамів кисломолочного сиру,
3 столові ложки родзинок,
3 столові ложки цукру,
3 столові ложки сметани,
ваніль і кориця за смаком.
Приготування
Сир перемішати зі сметаною, цукром, родзинками, ваніллю і корицею. З яблук видалити серцевину і нафарширувати їх готовою начинкою, викласти у форму та запекти у духовці протягом 30 хвилин при температурі 200°С.
 
ПЕЧЕНІ ЯБЛУКА З АПЕЛЬСИНОВИМ СОКОМ І КУРАГОЮ
Інгредієнти:
4 яблука,
склянка порізаної кубиками кураги,
півсклянки родзинок,
півсклянки подрібнених горіхів,
4 чайні ложки меду,
4 столові ложки вершкового масла,
4 палички кориці,
сік 4 апельсинів,
лимонний сік і м’ята.
Приготування
Очистити яблука від насіння і ложечкою вибрати трішки м’якоті, збризнути лимонним соком. Родзинки, горіхи, курагу мед і масло перемішати та начинити отриманою масою яблука. Прикрити кришечкою, яка залишилась від яблук і встромити збоку паличку кориці в кожне яблуко.
Викласти у форму, полити апельсиновим соком і випікати годину при температурі 180 ºС, час від часу поливаючи апельсиновим соком.
 
ПЕЧЕНІ ЯБЛУКА З КУРЯЧИМ ФІЛЕ
Інгредієнти:
8 великих яблук,
500 грамів курячого філе,
50 грамів горіхів,
50 грамів чорносливу,
цибулина,
2 зубці часнику,
яйце,
по 2 столові ложки олії, вершко-вого масла, цукру і склянка курячого бульйону.
Приготування
Горіхи подрібнити і підсмажити на сковорідці. Порізані дрібно цибулю і часник також смажити протягом 4 хвилин і додати подрібнене куряче філе (можна фарш), смажити ще близько 8 хвилин, постійно помішуючи.
Викласти у глибоку миску і додати горіхи, яйце, подрібнений чорнослив та все ретельно вимішати. З яблук зрізати верхівки, вичистити від насіння і м’якоті, залишивши міцне дно і стінки. Нафарширувати яблука готовою начинкою, накрити зрізаною яблучною кришечкою, викласти у форму для запікання. У каструльці розтопити масло з цукром, проварити 3 хвилини, постійно помішуючи. Отриманим соусом полити яблука, накрити кришкою і запікати 10 хвилин при температурі 180° С.