Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Перша такого типу


08.11.2012

На Дніпропетровщині відкрито перший пусковий комплекс сучасної інноваційної демонстраційної молочної ферми сімейного типу на 120 корів в селі Олександрівка Покровського району. Це перша ферма такого типу в Україні. У її відкритті взяли участь голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, директор з інтеграції та сталого розвитку Фонду «Екосистем» (Франція) Жан-Крістоф Ложе, Генеральний директор компанії «Данон Україна» Даріо Маркетті, Директор/Президент з операційних питань «Хейфер Інтернешнл» (США) Стів Денні, віце-Президент програми в Центральній та Східній Європі «Хейфер Інтернешнл» (США) П’єтроТуріллі, директор офісу CIDA в Україні Режан Лантаньє.
Підтримка тваринництва є пріоритетом державної політики щодо розвитку агропромислового комплексу. Зокрема, у рамках державної підтримки розвитку тваринництва в 2012 році в регіоні 7300 родин отримали компенсацію за утримання в своїх господарствах молодняку великої рогатої худоби, яка становить в залежності від віку худоби від 250 до 1000 гривень.
Вже цього року в господарствах області збільшено поголів'я великої рогатої худоби на 4,4 тисячі голів - до 176,5 тис голів. За поголів'ям свиней (понад 568 тисяч голів) область посідає перше місце в Україні.