Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Пиріг, печиво, білий гарячий шоколад


22.12.2021

Гарбузовий пиріг
400 г м’якоті гарбуза, 200 г борошна, 5-6 ст. ложки олії, 3 ст. ложки цукру, пів пакетика розпушувача, ванільний цукор за смаком, пів склянки волоських горіхів, джем за смаком.
Для глазурі: 2-3 ст. ложки какао, 2 ст. ложки олії, 2 ст. ложки цукру, 6-8 ст. ложок води.
Гарбуз нарізати шматочками, залити водою і варити до м’якості. Потім воду злити, гарбуз подрібнити блендером в пюре і остудити. Додати в пюре цукор, ванільний цукор, олію і добре все перемішати. Потім додати розпушувачем борошно і знову перемішати. В кінці додати подрібнені горіхи. Викласти масу у форму, розрівняти і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин. Для глазурі змішати какао з цукром. Поставити суміш на слабкий вогонь і, помішуючи, тонкою цівкою підливати воду. Варити, поки не вийти суміш консистенції рідкої сметани. Зняти суміш з вогню, додати олію, добре перемішати і остудити. Остиглий корж зверху покрити шаром улюбленого джему, потім полити глазур’ю.
 
Печиво «Кавові зерна»
60 г розм’якшеного вершкового масла, 3-4 ст. ложки сметани, 3 ст. ложки цукру, 2 ч. ложки какао-порошку, ст. ложку міцної свіжозавареної й охолодженої кави, 150 г борошна.
Масло збити з цукром. Додати сметану й каву, перемішати. Додати борошно й какао, вимісити тісто (за консистенцією має бути трохи м’якше пластиліну та не липнути до рук; якщо треба, додати ще борошна). Розкочуємо кульки розміром з вишню й посередині придавлюємо їх зубочисткою. Викладаємо печиво на застелений пергаментом лист. Випікаємо 15 хвилин при температурі 200°С.
 
Білий гарячий шоколад
170 г білого шоколаду, 500 мл молока, столова ложка кукурудзяного крохмалю, за смаком кориця й ваніль.
Вилити молоко в каструльку, довести до кипіння. Зняти з вогню і покласти в нього розламаний шоколад, гарненько розмішати. Розвести крохмаль у крапельці води, влити в молоко і, поставивши на вогонь, енергійно розмішати до невеликого загустіння. Підігріти чашки і розлити по них гарячий шоколад. Посипати корицею й ваніллю.