Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Питна вода Дніпропетровщини


18.07.2012

Сьогодні, на жаль, проблема питної води турбує мешканців як у містах, так і сільських населених пунктах Дніпропетровщини. Головна водна артерія - ріка Дніпро, яка напуває пів-України, тяжко хвора. Її вода, яка тече з наших кранів, без додаткового очищення не придатна до вживання, про це вже знають всі.
Тож в області прийнято регіональну програму «Питна вода Дніпропетровщини», яка має на меті покращити водопостачання та якість питної води. На сьогодні вже проведено комплексне переоснащення Кайдацької насосно-фільтрувальної станції МКВП «Дніпроводоканал», яке включало в себе роботи з реконструкції фільтрів 1930-40-х років виробництва та хлораторної насосної станції, що покращило якість питного водопостачання для мешканців міста Дніпропетровська. Триває реконструкція очисних споруд на Карачунівському водосховищі, який забезпечує водою понад 250 тисяч жителів Кривбасу.
Вперше за 30 років проведено реконструкцію швидких безнапірних фільтрів на Аульському водоводі, що постачає воду ще понад 2 мільйонам жителів регіону.
А 12 липня Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул був присутній на введені у експлуатацію автоматизованої системи частотного регулювання на водонасосній станції КП «Новомосковський водоканал».
- Модернізована водонасосна станція покращить водопостачання для 62 тисяч чоловік, які проживають у Новомосковську, селі Орлівщина та селищі Меліоративне Новомосковського району. Адже автоматизована система управління насосною станцією забезпечить безперебійну роботу її енергетичного обладнання, повністю усуне можливість виникнення гідравлічних ударів у мережах водопостачання, що мінімізує аварійні ситуації. Все це в комплексі забезпечить стабільну роботу водонасосної станції і якісне водопостачання споживачів, - сказав Олександр Вілкул. - Вартість модернізації водонасосної станції склала майже 900 тис. З них майже 300 тис. грн. виділено з міського бюджету, ще 600 тис. грн - кошти КП «Новомосковський водоканал»

Підготувала Яна ОЛЕКСІЄНКО.