Поточний № 4 (1431)

23.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Півень-терорист


02.12.2010

У ПАВЛОГРАДІ, в селищі Городище на вулиці Луганській, у господі пенсіонера, колишнього шахтаря Івана Демиденка проживає разом з трьома курками одноокий півень на прізвисько Пірат. Не вдовольняючись своїм малочисельним гаремом, Пірат кинув своє єдине око на п’ять сусідських курників. І тепер цей нахаба у чужих курниках не підпускає півнів до їх подруг-курочок, а сам топче їх на очах законних господарів. Від такої образи півні впали в смуток, перестали в належний час кукурікати. А ще від досади скривджені півні повискубували у себе пір'я на хвостах, через що мають дуже непривабливий вигляд. Так що тепер вранці жителів вулиці Луганської будить своїм хрипким противним кукурікання тільки один Пірат.
Але, мало того, що через одноокого терориста немає життя його побратимам-півням, через Пірата всі сусіди тепер у сварці з його господарем Іваном Петровичем. Справа в тому, що цей півень не тільки безкарно чужих курей топче, він ще й конвоює їх у свій курник нести яйця. Іван Петрович, звичайно, задоволений від того, що маючи всього три курки, знаходить щодня у курнику десятки три свіженьких яєць. А коли сусіди почали вимагати, щоб він віддав яйця, знесені їхніми курками, сказав їм з посмішкою: «Забирайте, тільки не чіпайте ті, які мої кури знесли». А як їх відрізниш, яйця ж не підписані. Так ні з чим і пішли сусіди. Але оголосили господареві Пірата бойкот. Та Івану Петровичу ніколи на сусідів ображатись, бо у нього тепер один клопіт – продати на базарі курячі яйця, доки вони не зіпсувались.
Як поквитатися з Піратом, ніхто з сусідів Івана Петровича не знає. У міліцію заявляти на господаря півня якось незручно, адже з його боку немає складу злочину. Намагалися, було, заманити в пастку Пірата, так він такий хитрющий, відразу відчуває небезпеку. Залишається одне - чекати, коли скривджені Піратом півні наберуться сміливості й усі разом дадуть відсіч одноокому кривднику-терористу. Якщо, звичайно, господині цих тюхтіїв не наварять з них холодцю.


Володимир НІКОЛАЄНКО. Дніпропетровська область.