Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Побільше б таких лікарів


27.09.2012

Хірург Микола Шабалін лікує і тіло, і душу

ЧИМ СТАРШЕ ми стаємо, тим частіше нас життя зводить з лікарнею і лікарями. Мешкаю я в селищі Ювілейному, що притулилося до Дніпропетровська на лівобережжі. Тож звернулася до нашої центральної районної лікарні, хоча могла поїхати і до Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечнікова. Однак люди порадили звернутися до наших лікарів. І, до речі, я зовсім не пошкодувала.
Чесно кажучи, дуже розхвилювалася, коли дізналася, що на мене чекає операція. Однак зустріч із завідувачем відділення хірургії Миколою Івановичем Шабаліним вселила в мене надію. Я, вчитель із 46-річним стажем, зрозуміла, що довіряюсь не просто висококласному фахівцеві, я відчула, що переді мною надзвичайно душевна і чуйна людина, яка може і заспокоїти, і переконати, і втішити. Його очі просто випромінюють душевне тепло і готовність допомагати людям, які, буває, стоять на межі життя.
Операція, на щастя, пройшла успішно, мені відразу полегшало. Але Лікар, я не випадково пишу це слово з великої літери, Микола Іванович Шабалін кожного дня по два, а то і три рази робив огляд і призначав перев’язки. Причім така увага тут до кожного. Зокрема, Ніна Кирніч, яка проходила лікування разом зі мною, розповідала, що Микола Іванович уже не раз витягував її з критичного стану, причім щоразу намагався віднайти нові і найбільш ефективні методи лікування. Бувало, відвідував своїх пацієнтів і в неділю. Не раз в лікарні я від хворих чула, що Микола Шабалін – Лікар від Бога. А тепер в цьому переконалася і сама. Рідко, дуже рідко буває так, щоб людина, якій довелось самій стільки горя пережити, залишилася доброзичливою, не байдужою до чужих проблем. Здається, що доброти у нього вистачить на сотні людських сердець. Коли було б побільше таких лікарів в нашій країні, то і жили б наші люди набагато довше.
Хочу через газету висловити глибоку вдячність Вам, шановний Миколо Івановичу, за Ваші умілі руки і щире серце, за надзвичайну мужність. І хай ніколи не вичерпується Ваша життєва сила, аби творити і надалі Ваш щоденний професійний подвиг – повертати людей до повноцінного життя.

З повагою Людмила БОГДАНОВА. сел. Ювілейне, Дніпропетровська область.