Поточний № 4 (1431)

26.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Почесна місія


16.09.2016

Президент України побував у Дніпрі, аби виконати почесну місію: вручити ключі від квартир військовослужбовцям і відкрити дитячий садок у селищі Слобожанське.

НОВІ квартири отримали 24 родини військових 26-го об’єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту. 21 з них – бійці АТО, ще троє – ветерани військової служби. Серед новоселів родина Зваричів. Олександр – старший офіцер 26-го об’єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту. З початку війни на Сході регулярно виконує бойові завдання у зоні АТО.

З 2009 року подружжя Зваричів мешкали з батьками. Тепер Олександр, його дружина Олена, 5-річна Настя та 3-річний Марко житимуть у новій двокімнатній квартирі. Її площа – 60 квадратних метрів. Оселя збудована за сучасними технологіями, має енергозберігаючі вікна та стіни, індивідуальне опалення.

«Ми приділили першочергову увагу забезпеченню житлом військовослужбовців. І мені приємно, що майже 2,5 тисячі квартир були за ці два роки передані військовим лише Збройних сил України, ще понад 2 тисячі - підрозділам Нацгвардії, СБУ, вашої служби і прикордонникам», - зазначив Петро Порошенко.

Голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко у свою чергу повідомив, що впродовж останніх двох років у нашому краї житло отримали 170 родин військових.

Цього ж дня, 13 вересня, у селищі Слобожанське Дніпровського району відкрили сучасний дитсадок, який Петро Порошенко назвав прикладом децентралізації. Цей дошкільний заклад звели «з нуля» коштами Слобожанської об’єднаної територіальної громади та обласного бюджету.

«Це унікальний випадок не лише для нашого регіону, але й для всієї країни. На будівництво садка було виділено майже 50 мільйонів гривень. Це гроші і обласного бюджету, і Слобожанської громади, – сказав голова ОДА Валентин Резніченко.

Напевно, найщасливішими людьми у світі 13 вересня почувалися батьки та їхні діти – вихованці садочка «Дивосвіт», для яких відкрилась нова сторінка життя. У їхньому казковому місті - затишні спальні, ігрова зала, зимовий сад, кімната емоційного розвантаження, соляна кімната, комп’ютерний клас. Розрахований садочок на 220 місць.

Як бачимо, життя триває!

Яна ОЛЕКСЮК.